Vali Gökmen Çiçek, Afyon'da yapılan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü 2 gün sürecek İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu.

Vali Çiçek, konuşmasında "Kadın Kültür Evleri ve buralarda kurulan kadın kooperatifleri, Türkiye için önemli bir rol model olacak" dedi.

Vali Gökmen Çiçek: “Kırsal kalkınmanın sağlanması ve kırsalda kadının güçlenmesi konusunda öne çıkan en önemli modellerden biri kooperatifçiliktir. Kooperatifler, kadınlara ve gençlere istihdam sağlanması bakımından önemli kuruluşlardır. Tarım Kredi Kooperatifleri, ilimizde de kadın kooperatifleri başta olmak üzere hep bir elden üretim yapmak isteyen bütün kooperatiflerin en büyük destekçisidir. Afyonkarahisar ilimizde aynı anda tüm ilçelerimizde kadınlarımızın her yönden gelişimini sağlamak ve onları üretimin ve dahi kalkınmanın merkezine konumlandırmak hedefleriyle Kadın kültür evlerini ve bu evler bünyesinde kadın kooperatiflerini kurduk. Kadın kooperatiflerimiz aracılığıyla ilçelerimizde gıda ürünlerinden hediyelik eşyalara, takılardan lavanta ürünlerine kadar çok geniş yelpazede ürün hazırlayabilen ve bu ürünleri pazarlayabilen bir sistem oluşturduk. Ürünlerin geliştirilmesi ve pazarlanması konusunda Tarım kredi kooperatifleri genel müdürlüğümüzün Kadın kooperatiflerimize destek olarak bu sisteminin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi büyük önem arz etmektedir.  Afyonkarahisar kadın kooperatifleri inşallah bütün illerimizde yaygınlaşacak ve yerel üreticinin kalkındırılabileceği önemli bir model olacaktır” dedi.