Televizyon, gazeteler, sosyal medya nereye baksak şiddet içeren haberler var. Kadına şiddet, çocuğa şiddet, taciz, tecavüz sanki alacakaranlığın, hatta cehennemin ortasına çekiliyoruz.

Bu kadar psikopat ruhlu insan nerede yetişiyor? Şiddet niye bu kadar arttı diye düşünmeyen var mı? Gözden kaçırdığımız ne? Neyin bedelini ödüyoruz? 

Bu konuları içine sindiremeyen kadın girişimcilerden oluşan bir heyet, dün vali yardımcısı Nurullah Kaya ile görüştü. Ve bizlere farklı bir bakış açısı sundu.

Toplantıda Psikolog Gurbet Zehra Bildik, özellikle ruhsal dengesi bozuk insanların çocukluktan kendini belli ettiğini ve hayvanlarla başlayan cinayet ve işkence gibi vahşi duyguların, zamanla insana zarar vermeye dönüştüğünü vurguladı. Hayvana zarar vermenin normal karşılanmaya devam edilmesi halinde bu gibi durumların daha vahim tablolara dönüştüreceğini söyledi.


Avukat Nilgün Seçen ise hayvanlara karşı yapılan bu korkunç eylemlerin cezai müeyyidesinin yaptırımdan çok uzak olduğunu ve bu konuyla alakalı ihtiyaç duyulan yasaların acilen çıkarılması gerektiğini vurguladı.


Toplantıyı organize eden Satut Denizoğlu ve diğer katılımcılar Huriye Mazi, Senem Bacak, Zehra Bacak, Rabia Gündüz, Esra Özsu, Selma Aslan, Pınar Demirdağ İlimizde yapılacak çalışmalar ve tedbirlerle ilgili görüşlerini bildirdiler.  İşkencelere uğrayan ve kendini savunamayan sesiz canlarımızın için  (onların sesiyiz)  kampanyasına tüm duyarlı vatandaşlarımızı davet ettiler.


Önümüzde ki günlerde Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ile beraber Belediye başkanı ile görüşmelere ve devam edecek olan ekibin bundan sonra ki çalışmalarını takip edeceğiz.