Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği yeni dönem ilk Encümen Toplantısına katıldı. JKBB’nin bir sonraki toplantısı Eylül ayı içerisinde Afyonkarahisar’da yapılacak.

BİR SONRAKİ TOPLANTI AFYONKARAHİSAR'DA YAPILACAK

Jeotermal kaynağa sahip üye belediyeleri bir araya getirerek dayanışmayı ve koordinasyonu arttırmak ve jeotermal enerjinin farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak hedefiyle faaliyet yürüten JKBB’nin 2019 Yılı ilk Encümen Toplantısı Ankara’da yapıldı. Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un da katıldığı toplantıda, bir sonraki Encümen Toplantısının Eylül ayı içerisinde Afyonkarahisar’da yapılması kararlaştırıldı.



ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda jeotermal kaynakları olan illerde problemler ve çözüm önerileri noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni dönemde bu konular üzerinden eğitim verilmesi planlandı. Bir sonraki encümen toplantısının ise Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı. Toplantıya Encümen Üyeleri Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel katıldı.

Toplantıda Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümü ve 2023 vizyonu konuşuldu. Ayrıca yeni dönemde belediyelere yönelik gerçekleştirilecek yenilenebilir enerji eğitimlerinin içerikleri görüşülerek karara bağlandı. Bir sonraki encümen toplantısının Afyonkarahisar’da yapılmasına karar verildi.



MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş toplantı sonrası Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. Başkan Zeybek ilk olarak ‘Yeni Nesil Belediyecilik’ anlayışının aktarıldığı etkinliğe katıldı. 2019-2024 yönetim dönemi için, vizyon projelerin gerçekleştirilebileceği, belediyelere gelir artışı veya gider azaltmasını sağlayacak, yasal mevzuatlar çerçevesinde ‘Yeni Nesil Belediyecilik’ anlayışının aktarıldığı etkinlik Ankara gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Belediyecilik açısından önemli bilgilerin aktarıldığı etkinlik Afyonkarahisar açısından yeni projelerin hayata geçmesi noktasında yol gösterecek." denildi.

Türkiye’den birçok belediyenin yer aldığı etkinlikte ‘Akıllı enerji’, ‘Safe City’, ‘Vatandaş Odaklı Çözümler’, ‘Kentsel Dönüşüm’, ‘Akıllı Şehir Ekonomisi’ ve ‘Finansman Hizmetleri ele alındı. Başkan Zeybek ve Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) giderek AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’le görüşmelerde bulundu.  Görüşmelere ilişkin bilgi veren Başkan Zeybek; “Afyonkarahisar’ımızın sorunlarını Mecliste ki milletvekillerimize iletiyoruz. Afyonkarahisar’a yapılacak yatırımların arkasında Milletvekillerimizin olması bizleri onur vermektedir. Bütün çalışmalarımız, gayretlerimiz Afyonkarahisar’ın hak ettiği konuma gelebilmesi içindir” dedi.

Kocatepe Gazetesi