Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan teknik takip ve yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Sandıklı ilçesi merkezli olarak icra edilen uyuşturucu ve uyarıcı madde imal, ticareti, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve uyarıcı madde kullanmak faaliyeti kapsamında;10 Ocak 2020 günü Sandıklı ilçe J.K.lığı merkezli Sandıklı ilçesi köy ve mahallelerinde ikamet eden (7) şahıs (Jandarma Bölgesi), (17) şahıs (Polis Bölgesi) (1) şahıs Antalya ili (Polis Bölgesi) olmak üzere toplam (25) ayrı adreste toplam (25) şahsa yönelik eş zamanlı olarak icra edilen arama, el koyma ve gözaltı işlemleri yapılmıştır.Arama ve el koyma faaliyetlerinde; (12) Gram Eroin, (1) Adet Kurusıkı Tabanca, (5) Adet uyuşturucu Madde Kullanımına yarayan aparat, (3) Adet Av Tüfeği ele geçirilmiştir.

Daha önce yapılan operasyonlar ve 10 Ocak 2020 günü yapılan operasyonlar sonucunda faaliyetin genelinde; (45) şahsa adli işlem yapılmış (Bu şahıslardan (2)'si tutuklanmış, (22)'si Gözaltına alınmış adli işlemleri halen devam etmektedir. Daha önce yapılan yakalamalarda yakalanan (21) şahıs adli işlemleri yapılarak serbest bırakılmıştır.) önceki operasyon ile birlikte toplamda; (126) Gram Eroin, (30) Gram Esrar, (1) Adet Kuru Sıkı Tabanca, (5) Adet uyuşturucu Madde Kullanımına yarayan aparat ve , (3) Adet Av Tüfeği ele geçirilmiştir.

Yakalanarak gözaltına alınan (25) şüpheliden (I)'i Cumhuriyet Başsavcılığınca, (5)'i Sandıklı ilçe Jandarma Komutanlığında ifadesinin alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, bu şahıslardan (15)'i tutuklanma talebiyle (4)'ü adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

Mahkemeye sevk edilen (19) şüpheliden (15)'i tutuklanmış, (4)'ü adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkma yasağı verilerek serbest bırakılmıştır.

Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı vatandaşlarımızın huzur ve güven ortamında yaşaması için suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.

Afyonkarahisar Valiliği