Jandarma binası yenilenecek... Afyonkarahisar il Jandarma Komutanlığı Komutanlığı aynı yerleşke içerisinde yeni binaya kavuşacak

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı’nı da ziyaret eden Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yöneticileri Sezer Küçükkurt, M. Emin Güzbey, M. Emin Birliktir, İsmail Akar, Ömer Elçi, Mehmet Abdioğulları, M. Önder Artuk, Hakan Dilek ve Faruk Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel ile il genelinde yapılan çalışmalar hakkında sohbette bulundular. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı binasının yenileneceği bilgisini aktaran Albay Yılmaz Kırgel “Mevcut binamız 1982 yılı yapımı olduğu için ömrünü tamamlamak üzere. Mevcut binamızın arkasında yeni İl Jandarma Komutanlığı binamızın inşaatına başlayacağız. 2023 yılında yeni binamızın tamamlanması planlanıyor. Yeni bina tamamlanınca bu bina yıkılacak. Yerleşkemiz aynı yerinde kalacak ama binamız yenilenmiş olacak” dedi. Afyonkarahisar il genelinde Hamza Çömez Albay zamanında başlayan karakol inşaatlarının tamamlandığını sadece Yaylabağı Karakolunun inşaatının sürdüğünü belirten Albay Kırgel, “Orası da en kısa sürede tamamlanacak” dedi.
Basın mensupları ile dayanışma içerisinde görev yaptıklarını belirten İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, “Basınımızla karşılıklı olarak çalışmalarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Güzel bir uyumumuz var. Bu uyumun devam edeceğine inanıyorum” dedi.