İzmir Atatürk Stadında yoğun yağış altında başlayan maçta kadromuz geçen haftadan farklı olarak yeni transfer Soner Şahin kalede ve stoperde Gökhan başladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

ALTAY-AFJET AFYONSPOR MAÇ KRİTİĞİ



İZMİR’DEN ÖNEMLİ BİR PUANLA DÖNDÜK



LOKMAN ÖZKUL yazıyor...







İzmir Atatürk Stadında yoğun yağış altında başlayan maçta kadromuz geçen haftadan farklı olarak yeni transfer Soner Şahin kalede ve stoperde Gökhan başladı.



Maçın başında uzun toplarla savunmaların arkasında boşluk bulmaya çalışıldı.Altay Tatos’un ortasında Capel’le gole çok yaklaştı ama sonuç alamadılar. İki takımın karşılıklı birbirlerini tartmasından sonra, oyun orta saha mücadelesi şeklinde geçmeye çalıştı. Takımımız temkinli oynamasına rağmen kapanan bir takım görüntüsü vermiyordu. Özellikle duran yan toplarla Altay kalesinde etkili olmaya çalışıyorduk.



Dakikalar 36 yı gösterirken Uğur’un dengesiz girmesi sonucu Capel biraz da kendini bırakarak penaltı kazandırdı takımına. Penaltıyı kullanan Marco Paixao takımını öne geçirdi 1-0.



Altay ataklarını Putsila ve Tatos yönlendiriyor, takımımızda bu anlamda bir boşluk olduğu gözleniyordu. Musa Araz’ın bu boşluğu dolduracağını düşünüyorum. İkinci yarıya başlanması gerekir Musa ile. Oyuncularımız kendilerine atılan ikinci topları almada ilk yarının sonlarında ağır kalmaya başladılar. Bu topları da Altay kazanıp kalemizde etkili olmaya çalıştı.İlk yarının sonunda Onur Ramazan’ın ağır kalmasından dolayı önemli bir fırsatı kullanamadık.







İkinci yarının başlarında Ersel’le önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadık. Ersel biraz geç kalıp topu kalecinin üstüne vurunca top kornere çıktı. Musa Araz oyuna Uğurcan’ın yerine dahil oldu oyuna etki etmesini bekliyoruz.



İkinci yarı çoğunlukla Altay yarı alanındaydık. Ersel’in topukla bırakıp Onur’un sürüklediği ve ceza alanı içine ortaladığı topta kaleci Emre tehlikeyi Altay adına önledi. Oltan’ın şutunu da kaleci Emre bloke etti.



Normal sürenin bitimine yirmi dakika kala Bajram Ajeti oyuna dahil oldu.Maçın sonlarına doğru Altay defansının hatasını değerlendiren Bajram topla ceza alanına girdi kaleci Emre’nin hareketi ile yerde kaldı hakem Caner Ak penaltıya hükmetti.Atışı kullanan Oltan topu ve kaleciyi farklı köşelere gönderdi1-1. Golden sonra Nazmi’nin olağanüstü çabasıyla soldan getirip ortaladığı topu müsait pozisyonda Aykut Uluç dışarı attı bizi de galibiyetten etti. Altay son anlarda bulduğu pozisyonları değerlendiremedi bizim adımıza da iyi oldu ancak yüreğimiz ağzımıza geldi. Maçta 1-1 beraberlikle sona erdi.



Özellikle ikinci yarı daha iyiydik. Bajram ve Musa oyuna hareketlilik ve denge getirdi. Yeni transferlerle takım iyi bir görüntü veriyor iyi mücadele ediyor,uyum süreci atlatıldığında daha iyi olacak takımımız. Kaleci Soner ilk maçında oldukça güven verdi, defansla uyumluydu. Kaptan Nazmi yine takımın en iyilerindendi. Diğer oyuncularımız da üzerine düşeni yaptılar.







İzmir’den bir puanla dönmek de iyidir. Hakem triosu da genel anlamda iyi maç yönettiler.



Çok küçük ayrıntı gibi görünmesine rağmen özellikle kullandığımız taçlarda genel anlamda oyuncularımız topu almaya gitmiyorlar ve uzun taçlar tercih ediliyor bu da rakip takıma yarıyor. Bunlardan dolayı kalemizde pozisyonlar verdik, daha dikkatli olunması lazım.



Önümüzdeki hafta Adanaspor maçı var, bu maçta üç puan alıp çıkışa geçmemiz gerekir. Takımımıza güvenelim hep destek tam destek anlayışıyla tribünleri doldurup maçın başından sonuna kadar destekleyelim. Şimdiden Adanaspor karşısında takımımıza başarılar diliyorum..





Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu