rnrnEROĞLU İZMİR'DE HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTUrnrnOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu’nun konuğu oldu.rnAdalet Sarayı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya konuk olan ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

EROĞLU İZMİR’DE HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de Ege Bölgesi Afyonkarahisar Dernekleri Federasyonu’nun konuğu oldu.
Adalet Sarayı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya konuk olan Eroğlu, Türkiye’nin geçmiş dönemde temeli atılan ancak yılan hikayesine dönen yatırımlardan büyük zarara uğradığını ifade ederek, “Geçmişte temel atılırdı ama unutulurdu. Biz ilk defa Türkiye’de veriyorsunuz derseniz, çünkü bunun acısını geçmişte çok çektik. Sürüncemede kalan, bitmeyen, yılan hikayesine dönen yatırımlar Türkiye’nin ekonomisine çok büyük zarar verdi. O nedenle biz böyle bir misyonu üstlendik. Allah’a şükür bu yolda ilerliyoruz. Temel atarken açılışın tarih ve saatini ilan ediyoruz” dedi.
Son dokuz yılda Afyonkarahisar’da çok şeyin değiştiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümetin de desteğiyle büyük yatırımlar gerçekleştirildi. Yatırımlarımız sadece merkezde de değil, bütün ilçe, belde ve köylere ulaştı” diye konuştu. Afyonkarahisar il geneline yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Eroğlu, “Afyonkarahisar’da yatırımlarımızla destan yazdık. Afyonkarahisar’da sulama yapılabilecek her araziye su götüreceğiz. Her ilçeye kent ormanı kurma çalışmaları devam ediyor” dedi.
Türkiye genelinde 105 bal ormanı kurduklarını, dünya bal üretiminde üçüncü sırada yer alan Türkiye’nin bu sayede ikinci sıraya yükseldiğini ifade eden Bakan Eroğlu, hedefin birincilik olduğunu vurguladı. İzmir’de yapılan yatırımlara da değinen Bakan Eroğlu, “İzmir, unutulmuş bir şehirdi. İzmir’e şimdiye kadar yapılmamış yatırımları yaptık” dedi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu’nun da katıldığı etkinlikte Vali Cahit kıraç da kısa bir konuşma yaparak, “Paris’te 12 Haziran’da sunum yapacağız. 2013’te de son oylama olacak. İyi hazırlandık. Eğer biz üstlenirsek 40-50 milyon arası ziyaretçi bekliyoruz. Bunun da Türkiye’ye bırakacağı döviz 30 milyar dolar civarındadır” dedi.
EXPO’nun alınması durumunda 20-30 milyar dolar civarında yatırımın İzmir’e geleceğini belirten Vali Kıraç, “Gerçi hükümetin sayesinde Çandarlı Barajı’ndan, Hava meydanına, Ankara arası demiryolundan barajlara, göletlere ve kültür varlıklarımıza şuana kadar 23-30 milyar dolar yatırım yapıldı” dedi.