Türkiye Diyanet Vakfı ve Afyonkarahisar İl Müftülüğü işbirliği ile Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumunda bir iftar programı düzenlendi.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen ve hükümlülere yönelik olarak olan gerçekleştirilen iftara, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Ramazanın güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedik

Etkinlikte söz alan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz hükümlülere, ailelerine ve evlatlarına bir an evvel kavuşmaları, toplumsal kurallara uygun ve dosdoğru bir hayat yaşamaları temennisinde bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ramazan ayının güzelliklerini sizlerle de yaşamak için bir araya geldik. Ailenizden uzak olarak geçirdiğiniz bir Ramazan ayında bu eksikliği gidermek için sizlerle beraberiz. Hayat bir mücadele. Hayatta bazen iyilikler var, bazen kötülükler var. Biz isteriz ki hayata her zaman güzel olsun ama bu her zaman olmuyor. Bazı sıkıntılar oluyor ve bu sıkıntıların bir sonucu olarak sizlerde buradasınız. İnşallah burada son Ramazanınız olur. Bundan sonra sevdiklerinizle beraber güzel huzurlu bir hayat geçirirsiniz.”

Rabbimiz oruçluları müjdeler

Programdaki konuşmasına “Ramazan ayının güzelliklerini iftara katılanlara devletimizin ve ailelerinin bize emanet ettiği, infazlarını tamamlayıp, sağ salim ailelerine teslim edilecek olan hükümlü kardeşlerimizle yaşamanın mutluluğu içindeyiz.” diyerek başlayan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ardından iftara katılan protokol üyelerine teşekkürlerini sundu. Konuşmasının devamında mübarek Ramazan ayının güzelliklerinden ve Rabbimizin oruçlulara verdiği müjdelerden bahseden Çelenk, “Ramazan ayını günahlarımızdan arınmış bir şekilde yolcu edip, bayrama kavuşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İyiliği korumaya ve çoğaltmaya mükellefiz

Programa katılanların Ramazan ayını tebrik eden Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile kurulan iyilik sofralarında Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhunun, bereketinin ve güzelliğinin dünyanın farklı coğrafyalarında ve ülkemizde yaşatılmaya devam ettiğini belirtti. Konuşmasının devamında hükümlülere seslenen Kabukçu, “İyilik bilinci ile hayatımızı güzelleştirelim. İyilik, İslamiyet’in emrettiği güzel ahlak doğrultusunda yaşamaktır. Kötülüklerden, olumsuzluklardan uzak kalmanın en güzel yolu iyilik için emek vermektir. Hepimiz iyiliği çoğaltmaya ve korumaya mükellefiz.” dedi