İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İYİ Parti’nin PKK, FETÖ ve tüm terör örgütlerini nefretle kınadığını söyledi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın “İYİ Parti PKK meclisin içerisindedir diye niye söyleyemiyor” sözlerine cevap verdi.



Başkan İnkanaya “Sayın Kocacan birisine cevap verirken! Söz bize mi söylendi ‘yani partimize mi?’ Bize değilse cevap vermemiz uygun olur mu? Biz iktidar partisiyle Cumhur İttifakıyız; her söylediğine evet demek onu her icraatında savunmak mecburiyetinde miyim? PKK konusunda bir şey yapmadığını söylediğim İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya acaba daha önceki basın açıklamalarında, PKK’ya HDP Diyarbakır İl binası önünde evlatlarını arayan anneler hakkında basında bir şey söyledi mi diye düşünür araştırır, sonra AKP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına getirdiğimiz önerileri eleştir. Sayın Kocacan!” ifadelerini kullandı.



İnkaya, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana yaptığı açıklamaları hatırlatarak, “İYİ Parti kurulduğu günden beri neler dedi, hala neler söylüyor size anlatayım. 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızdır. PKK militanları geçerken bunların geçmesine müsaade edenlere yazıklar olsun diyor. Çadır mahkemeleri kurulamaz biz devletiz bu ne aymazlık diyor. Teröristin lahmacun parasını ödeyenleri kınıyor. Otobüslerden PKK’lı teröristlerin PKK paçavrasını sallayanlara ve buna göz yuman herkese kızıyor. İYİ Parti Öcalan denilen bebek katilinin mektubu okunurken duymamış gibi yapmıyor. Mahalli seçimlerde devletin Kurumu TRT’ye bebek katilinin kardeşi onlarca Mehmetçik ve sivilin katili Osman Öcalan denilen Cani’nin konuşmasına, konuşturulmasına çok kızıyor. İYİ Parti PKK meclisin içindedir diyor. Açılım adı altında doğu ve güneydoğuda PKK yandaşlarını cesaretlendirildi, bunu yapan AKP’dir diyor. AKP’yi ve açılım adı altındaki projeyi desteklemiyor. Bu projeyi uygulayanları da destekleyenleri de bir gün yargının önüne çıkaracağım diyor. İYİ Parti’de toplanan milliyetçiler yanlışa yer zaman gözetmeden ayağa kalkıp söyleyebilen insanlardır. Onlar çıkarlar için millet memleket konusunda yanlış yapanlara susmazlar. İYİ Parti kendilerine bugün ortağı olduğunuz AKP’lilerce yapılan hakaretleri kaldıramadıklarından İYİ Parti’yi kurdular. İYİ Parti PKK, FETÖ vb terör örgütlerini nefretle kınar. Biz İYİ Parti’liler partimiz, misyonumuz ve vatanseverliğimizden hiç taviz vermeden burada toplandık. Bizim davamız kutsal, yolumuz uzun, kararımız kesindir. Milliyetçilik vatanperverlik konularında AKP’nin koltuğunda rahat edemeyen yiğitlerin İYİ Parti’ye katılacaklarını biliyoruz. Siz başta olmak üzere tüm milliyetçi vatanseverleri kapıda karşılar, bağrımıza basarız.” şeklinde konuştu.