İYİ Parti Merkezi İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, kentsel dönüşümle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

İYİ Parti Merkezi İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, kentsel dönüşümle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.


Başkan Buğa'nın, konuyla ilgili olrak Afyonkarahisar Belediyesi'ne yönelttiği sorular şöyle: 

 
1)M2 ‘si 400-1,700.-TL gibi bir rayiç bedelle belirlemesi süreci kimler,neye istinanden hangi verilerle belirlemiştir.Alt birim fiyat düşük değilmidir?
2)Bölgeye düşük kat ve  emsalinde  düşük verilmesi özellikle ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerini zora sokacağı gibi bu bölgeninde rayiç bedelini düşüreceği anlamına gelmeyecekmidir?
3)Afyonkarahisarımızın genel kat yüksekliği ve emsalinin altında belirlendiği anlaşılan bölgedeki halkın Pandemi nedeniylede zor günler geçirdiği şu günlerde bölge esnaf ve mahalle sakinlerinin gelir kayıpları için  nasıl bir telafi sistemi uygulanacaktır?
4)Bölgede 8 yıldır yapılmaya çalışılan kentsel dönüşüm projesiyle ile ilgili toplantı ihaleye neden 2 ay kala düzenlenmiştir?
5)1800 civarı hanenin olduğu bölgede 1900 civarı mesken yapılacağı belirtilmiştir.Arada kalan fazla inşa edilecek daireler hangi şartlarda yapılıp satışa sunulacaktır.Elde edilecek gelir nasıl bölüşülecektir.
6)Gelir düzeyi düşük olup kentsel dönüşüme giren arsa ve ev sahipleri ödeme zorlukları çekecekleri ihtimaline karşın nasıl bir planlama yapılmıştır.
7)İhaleye şu anki mevcut tasarlanan projeyle devam mı edilecektir? Yoksa mahalle sakinlerinin istek ve görüşleri doğrultusunda revizyona gitmeyi düşünüyor musunuz?
Bu sorularımızın belediye yetkililerince açıklanması beklemekteyiz.