İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’nun, Meral Akşener2in ziyareti sırasında bir basın mensubunun tartaklandığı şddşasıyla ilgili açıklamasına Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu cevap verdi.

AÇIKLAMA ŞÖYLE:

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’nun basın toplantısında Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni suçlar nitelikteki açıklamaları bu açıklamayı yapmamızı zaruri kılmıştır.

Kamuoyunun malumu olduğu üzeri, geçen hafta Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Afyonkarahisar ziyareti sırasında Odak Gazetesi muhabiri Gökhan Kocaaslan’ın yaşadığı olaylar üzerine bir açıklamada bulunmuştur. Derneğimizin yaptığı bu açıklama meslektaşımızın beyanları esas alınarak hazırlanmış ve mesleki dayanışmayı esas alan bir açıklamadır.

Derneğimizin meslektaşımızın başına gelen talihsiz bir olay karşısında gösterdiği tavır tartışmadan varestedir. Herhangi bir gazeteci, herhangi bir yerde böylesi bir muameleye tabi olsa tavrımız yine aynı olacaktır. İktidar ya da muhalefet olması durumu değiştirmez. Daha önceden Çobanlar Belediyesi personelinin İHA muhabirine yaptığı saldırıda gösterdiğimiz tavır da ortadadır. O olayda iktidar partisine mensup Belediye Başkanı nezaket kurallarını işleterek olayın bir “kriz”e dönüşmesine müsaade etmemiş, İYİ Parti İl Başkanı ise aksine olayı çığırından çıkartmış, kendi organizasyonlarındaki yetersizliğin faturasını bizlere kesme çabası içerisine girmiştir. İlk gün “kabul eder” nitelikte açıklamalarda bulunurken, aradan bir hafta geçtikten sonra tavır değişikliğine gitmiştir.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu olay sıcaklığını korurken Odak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Güzbey’i telefonla arayarak, ‘Bu olayı yapanı mutlaka bularak gereğini yapacağımızdan emin olun’ demiş, sonrasında ise bin dereden su getirir pozisyonuna düşmüştür. Parti Genel Başkanı’nı ağırladıkları programda basınla ilgili organizasyonu tam olarak yapamayıp böylesi bir krize neden oldukları gibi, olayın üzerinden 1 hafta geçtikten sonra ortaya çıkarttıkları görüntülerle bizi özür dilemeye davet etmeleri abesle iştigaldir.

Olayın mağduru olan Gökhan Kocaaslan hem CHP’den hem de İYİ Parti’den birer tanık ortaya koyarak olay gününde iddiasını savunurken, İYİ Parti yöneticilerinin aklı 1 haftada ancak başlarına gelebilmiştir. Krizi yönetmekte aciz kalıp kabahati Basın Yayın Derneği’ne yıkmaya çalışan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve kendisine akıl verenlerin, olayın yaşandığı gün bir çiçek, birkaç güzel kelamla tatlıya bağlayabileceği bu olayın altında ezildiği gözlenmektedir.

Bizleri “yanlı” olmakla suçlayan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bundan sonra Genel Başkanları’nı ağırladıkları programlarda yeterli organizasyon sağlayamayacaksa profesyonel organizasyon şirketlerinden destek alabileceği gibi, yine de yetersiz kalırlarsa basın mensuplarını da yardıma çağırabilirler.
“Yanlı” diye suçladıkları basın yayın organlarının ve Basın Yayın Derneğimiz üyelerinin hemen hemen her gün İYİ Parti’nin haberlerine yer verdiğini görmezden gelen İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve onu “karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar” pozisyonuna düşürenleri basın camiasından özür dilemeye davet ediyoruz.
 
Afyon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu