İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, gündemle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

İnkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Herkesi saygı ve sevgiyle selamlarım.Bugün Afyonkarahisar’ımızın trafik sorunundan bahsedeceğiz. Bildiğiniz gibi ilimize gurbetçi kardeşlerimizin tatile gelmesi ve  artan araç sayılarından ötürü yollarımız da yetmemektedir.

Ayrıca  öyle noktalar var ki; biz onlara kırmızı noktalar diyoruz. Buralarda da denetimsiz trafik akmaya çalışıyor. Birinci kırmızı nokta Tekel Yokuşu dediğimiz, Türk Telekom ve  PTT 'nin birlikte kullandıkları binanın  Karaman Mahallesine giden yol, İkincisi  Uzun Çarşı girişindeki ada . Buralar, çoğunlukta trafiğin tıkanmasına neden olan noktalardır, kilitlenen trafik uzun süre çözülememektedir.Afyonkarahisar Belediyesi olarak en acil çözüm bulunması gereken konu trafik konusudur.

Bu konuda yurt içinden büyükşehirlerden bu konuda yetkili bilgili uzmanlar getirilmeli, uzmanlara trafik sorunu çözdürülmelidir. Çünkü ,yetkili yetkisiz bilgili, bilgisiz insanların bu sorunu çözmeleri mümkün değildir. İkinci bir konu Park sorunudur. Yolların sağ yada sol tarafları araçlar tarafından doldurulmakta  bir araç geçişi kadar yol kalmakta kasıtlı ya da kasıtsız karşı yönden bu yola giren araçlarla karşılaşıldığında trafik tıkanmaktadır.

 Bu soruna da çok acil çözüm bulunmasını talep ediyoruz.

Afyonkarahisar'da Tek yönlü yollar, daha kullanışlı ,daha güvenli yollar olarak göze çarpmaktadır. Bir başka konu da Bölgemizde yetişen ürünlerin pazarlanması konusudur.

Bildiğiniz gibi Afyonkarahisar’ımızda hasat mevsimi ,mayıs ayının sonlarında başlar ,Eylül ayı  bazen de Ekim ayında Krağı düşmesi nedeniyle son bulur. Belediye; Tüketiciyi korumak üreticiyi de daha kazançlı hale getirmek için çalışmalar yapmalıdır. Mahalli ürünlerimizi (meyve ve sebzelerimizi )üreticiden, tüketiciye satabileceğimiz pazar yerleri (müstahsil pazarları )kurmalıdır.Sadece müstahsil olanlar buralarda perakende satış ta yapmalıdır.

Bu pazarlar ilimizin farklı semtlerinde haftanın her günü kurulmalıdır. Bu işten hem üretici hem de tüketici memnun kalacaktır. Bu pazarlar da üzeri kapatılarak ,insani ihtiyaçlar için (tuvalet ,içme suyu, yiyecek içecek satıcıları)yerler ayrılıp hizmete sokulmalı. Yazın güneşten, kışın soğuk ve yağmurdan satıcılarda alıcılarda korunmalı.

 Bir başka konu

Afyonkarahisar Belediyemizin tabelalarından  kimin  ne zaman söküldüğünü bilmediğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kısaltması olan T ve C harflerinin Belediye tabelasına tekrar  konulmasıdır. T ve C harfleri Türkiye Cumhuriyeti 'nin kısaltmasıdır. Ne acı ki kendi devletimizin adının baş harflerini, halkın kuruluşu olan belediyenin tabelasına, konulup konulmamasını tartışıyoruz. Hâlbuki bunlar 2002 yılından önce olan şeylerdi.

Devletimizin adını,  bırakın kamu kurum ve kuruluşlarına yazmayı; Dağlara yazıyorduk dağlara. T.C harfleri nin tekrar yerine asılması , belediye meclis toplantısında Millet İttifakı ( İyi Parti ve CHP )meclis üyelerince, öneri olarak sunulmuştur.

Belediyemizin tabelasına tekrar asılması  kararı ,oy birliği ile alınmıştır. Mahalli basınımızda kararın, bir sonraki toplantıda alınacağı duyuruldu. Bu  kararın alınmasında  Millet İttifakı üyelerine  destek veren başta  Milliyetçi Hareket Partisi Belediye meclis üyesi Sayın Yılmaz Kasap Bey  ve üyelerine, öneriye onay veren AKP li üyelere  çok teşekkür ediyoruz .

Geçen haftaki Belediye Meclisi toplantısının  gündem maddesinden birisi de Cumhuriyet Meydanının  adıdır.

Bu konuda adının  Cumhuriyet Meydanı veya Zafer Meydanı  olmasının bir önemi olmadığını söyleyerek Zafer Meydanı olmasın da ısrar edilişini de anlayamadık.  Çünkü meydanın adı 1933 yılında o yılların Belediye Meclis üyelerince Cumhuriyet Meydanı olarak alınmış bir karardır, tekrar değiştirmeye çalışılması hiç te yakışık almamıştır.

Herkesi tekrar saygı ve sevgiyle selamlarım." dedi.