İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi.

 
Toplantıda konuşan İl Başkanı Mehmet İnkaya, çok sayıda konu hakkında görüşlerini dile getirdi.

 İnkaya şu ifadelere yer verdi,

 

“Herkesi saygı ve sevgiyle selamlarım Hicri takvimde Muharrem ayı içerisindeyiz, komşular birbirlerine aşure yapıp ikram ediyorlar tarihi bilinmeyen sosyal bir adet, dini bir  gelenek ,çok güzel .

Yalnız Afyonkarahisar Belediyesi  bu geleneği abartmaktadır.  Belediye ,mahalli basından öğrendiğimize göre tam 27 yerde aşure dağıtmış. Bence maksadını aşmış bir iş. Bizim dini vecibelere, milli örf ve adetlere karşı olduğumuz asla zannedilmesin.  Bunun yerine Afyonkarahisar Belediyemiz mahallelerde eğitim etkinlikleri yapabilir.


  • Örneğin; ev hanımları yemek yarışları

  •  Çocuklar arası geleneksel çocuk oyunlar yarışı

  •  Kadınlar arası spor yarışları,

  • Bu ayın en temiz mahallesi seçimi.

  •  Ağaç ve yeşili koruma çoğaltma yarışmaları.(uygun yerlere fidan dikme )

  • Tarihi dokuyu koruma yarışmaları .

  • Evcil hayvan besleme, sokak hayvanlarını koruma , evcil hayvan güzellik yarışmaları .

  • Okul, Cami ,Çeşme, Vakıf yeri gibi sosyal alanları temizleme ,temiz tutma çalışmaları yapılabilir .



Belediye bu yarışlar sonunda da ödüller verebilir . Alışılagelmiş bir geleneği fazla abartmak da insanlara fazla fayda sağlamaz.

EĞİTİM

Afyonkarahisar da yaşayan biz; velilerin  ve sorumluların, çocuklarımızın eğitimi konusunda üzerine düşeni yapmadığına inanıyoruz.

 Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı, yapacak da .Eğitimdeki başarıyı arttırmak için okulda hiç torunu olmayan Ayşe nine  bile  bu konuda bilinçlendirmedikçe başarı artmaz . Birkaç kişiyle toplantılar yapılıp, alınan kararlar kâğıtlarda kalacak olduktan sonra ,toplantıların anlamı yok diye düşünüyoruz.

 

 Evet neler yapmalıyız

1-Veli çocuğunu niye okula gönderdiğini bilecek Okulu önemseyecek, öğretmeni önemseyecek

2-Öğretmenlerimiz, öğretme ve eğitme eylemini tam yapacak .

3- İdare öğretmeni çocuğu veliyi eşit koruyup kollayacak.

4-Başarılı olan komşu illerin çalışmaları izlenip gözlenecek, çalışma yöntemleri ve değerlendirilecek bizde de uygulanacak.

5-Daha sonra da eğitime ve  öğretim için kollar  sıvanacak’’,başarıda hepimizin payı var’’ diye sevineceğiz.

6 -Eğitim öğretim özellikle Milli Eğitim meselesi hiçbir siyasi görüşe kurban edilmeyecek kadar önemlidir .

Siyasi görüşü ne olursa olsun herkes ,Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda eğitime hizmet etmelidir.  Cumhuriyet kurulduğunda % 7 olan okur yazar oranı %97 lere gelmiştir . Buna rağmen Eğitim istenilen yerde değildir .son 17 yıldır da daha geriye gitmiştir. Eğitimi hep birlikte kurtaracağız,  Bugün Tüm Türkiye'de sevinerek gözlemlediğimiz bir olaydan söz etmek istiyorum.  Bildiğiniz gibi İyi Parti 25 Ekim 2017 yılında büyük ümitlerle kuruldu . Kurulurken  buyurun partiyi kurun denmedi.

 Kolaylıklar da sağlanmadı, korkuya dayalı görünmez birtakım eller, baskılar geliştirdi. Bunlar nelerdi; toplantı yapacağımız salonların sözleşmelerinin iptal ettirilmesi , iyi Parti toplantılarında ışıkların kesilmesi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in il parti binası açılışlarında ,sandalyenin üzerine çıkarak hitap etmek zorunda bırakılması.

 24 Haziran 2018 seçimlerine İyi Partiyi sokmama  çalışmaları , Tüm bu zorlukları, Sizlerin de güveni ve desteğiyle aştık  ,iktidarın tüm gücüne; ulusal basın ve yaptırımlarına rağmen, 40 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil hakkı elde ettik.

 Aynı engellemeler Mahalli seçimlerde de devam etti Millet İttifakı  Afyonkarahisar Belediye Başkan adayımız Mahmut Koçak ın posterleri , asılı olduğu yerde ,kapattırıldı. Buna rağmen Afyonkarahisar ,Uşak, Denizli, Balıkesir gibi illerimizde Millet İttifakı çok az farklarla başkanlıkları kaybetti. Hükümetin ve devletin tüm imkanlarına karşı ,denk olmayan ,adil olmayan bir yarıştı bu yarış.

Ama bu büyük Millet,  büyük şehirlerde iktidara çok iyi bir ders verdi.  İktidarın kulağını çekti ve’’ Ey iktidar (Cumhur ittifakı) kendinize çeki düzen vermezseniz, önümüzdeki seçimlerde sizi iktidardan indireceğiz ‘’dedi.

Artık Millet biliyor ki İyi Parti mazlumun, mağdurun, garip ve kimsesizlerin sesi. Millet şuna inandı; Bu AKP iktidarı artık yıkılacak 17 yıldır mecliste çoğunlukları varken ve her türlü yetkiye sahipken, Türkiye istenilen Kalkınma seviyesine çıkamadı.  Millet şuna da inandı AK Parti iktidarının yapacak işi kalmadı . İnsanımızda ‘’ AK Parti ne yapar yapar, iktidarda kalır ‘’diye bir korku vardı Son mahalli seçimlerden sonra, İyi Parti bu anlayışı kırdı .

 İnsanlar iyi Parti'nin bu Vatan, Millet, Devlet kaygısındaki samimiyeti   gördü inandılar . Adalet ve Kalkınma Partisi kendi içerisinden partiler vermeye başladı.  Bölünmeler başladı, seçilmiş ama bir gerekçe gösterilmeden görevden alınan eski  Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu Bey, Parti Kurma çalışmalarına başladı. Mali danışmanlarından Bakan Sayın Ali Babacan ayrı bir parti Kurma çalışmalarına başladı . Bu da şunu gösteriyor ki; AKP bile kendinden ümidi kesti.

 Biz Türk milleti tüm zorluklarda bir kurtarıcı bulur anlayışıyla iyi Parti Genel Başkanı  ve yöneticileri nin ,zihniyeti etrafında halkın toplandığını görüyoruz, İyi Parti siyasi alanda kendisine çok büyük bir yer açtı . İyi Parti sizlerin teveccühü ile büyüyecek ,Türkiye'de iyi şeyler yapacağız. Ne yaparsak hep birlikte yapacağız." Dedi.