İYİ Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e AFRAY projesinin son durumunu sordu.

Gözden kaçırmayın

Erkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeğiErkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeği

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e AFRAY projesinin son durumunu sordu.

Başkan Buğa AFRAY projesinin yılan hikayesine döndüğünü ifade ederek Başkan Zeybek’in verdiği sözü tutması gerektiğini söyledi.  Seçim dönemi Başkan Zeybek’in seçim döneminde AFRAY projesi için birçok vaatte bulunduğunu ifade eden Başkan Buğa: “Yerel seçimlerde tüm hemşerilerimizin bildiği üzere Sayın Zeybek Afyonkarahisarımıza 4 etaplı Tramvay sözü vermişti. Afyonkarahisarımızın ana arterlerini demir ağlarla öreceğini basın açıklamalarında TCDD Genel müdürü ile Afray'da mutabakat sağlandı şeklinde kamuoyuna açıklamalar yaptınız.1, ETAP Park Afyon -A. Çetinakaya garı-Karşıyaka mah.-TCDD Lojistik, etap Beyazıt-Fatih-Eşrefpaşa, etap Karşıyaka Park Afyon, etap Garnizon komutanlığı -Zeyland arası tramvay hattı gerçekleştirme sözü vermiştiniz şimdi diyorsunuz ki tek hat olacak siz olayı yanlış anladınız. Sayın Zeybek TCDD 7. bölge müdürü, yüklenici firmalar ile istişareler. TCDD personeli ile istişareler bitmek bilmedi. Bu istişarelerin detayların lütfen açıklarmısınız ” dedi 

“AFRAY projesi boş çıktı”
ARRAY projesinin boş çıktığını ifade eden Başkan Buğa: “Yerel seçimlerde her yerde öve öve bitiremediğin her oy istediğiniz yerde tramvay projeni anlattın. Şehri öyle bir hayale inandırdın ki seçimi kazandın. Proje iyiydi ama gerisi boş çıktı? Yani demem o ki bilmediğin etmediğin araştırmadığın Türkü'yü Afyonlu hemsehrilerime neden söyledin Zeybek Başkan.”dedi.

“Yatırımlar yılan hikayesine döndü”
Yatırımların yılan hikayesine döndüğünü ifade eden Merkez ilçe Başkanı Buğa: “Siz Korel termal hızlı tren hattıyla gar arasında bir hat kuracağız dediniz ancak, Benim önceliğim şehir merkezi ve mahalleler arası etaplar olmalıdır. Yılan hikayesine dönen hızlı tren yapılırsa illaki mevcut gar istasyon olsun ama su anda netleşmeyen bir hızlı tren için 25 km hat yapmaya ve Ölü bir yatırım yapmaya mahal yoktur. Bir bakıyoruz elektrikli otobüs gelmiş sokaklarda geziyor. Lastikli taşımacılık şehrimiz sokakları için daha uygunmuş. Yok, biz bilmiyoruz elektrikli körüklü Otobüsü Tramvay olur katedral olur raylı olsunda nostaljikte olur yap artık bir şeyler Zeybek Başkan Sözünü tut “dedi.