İstanbul Ticaret Odası, İTO-ATSO Futbol Takımları’nın dostluk müsabakası dolayısıyla Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası heyetini Cemile Sultan Korusu’nda, yemekte ağırladı. Yemekte konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İTO’nun ATSO’yu bir kardeş oda gibi kabul ettiğini belirtti.

 
İTO Futbol Takımı ile ATSO Futbol Takımı’nın dostluk müsabakasının öncesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yemekte ağırlandı. Yemekte bir selamlama konuşması yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, “Bundan sonra başka vesilelerle de bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Bu dönem seçildikten sonra toplantı için Afyon’u seçmemizde belirli bir amacımız vardı. Afyon’da ekonomik milli mücadelenin başlatılması için de önemli bir vurgu yapmak istedik. İnanıyorum ki hem biz İstanbul’daki iş insanları, hem de bu konuda çok çok başarılı çalışmalar yapan, çok çok farklı sektörlerde önemli işler yapan, Türkiye’nin yüzakı Afyon’un değerli iş insanları çok güzel başarılar yakalayacaktır” dedi.

Kapıyı bize açtınız

İTO’nun tecrübesinden yararlanacaklarını vurgulayan Serteser, “Biz Anadolu’da çok büyük bir şehir değiliz. Nüfus olarak 31’inci sıradayız, ama sizin büyüklüğünüzün, tecrübenizin yanından geçmemiz pek mümkün değil. Sizden çok faydalanacağız. Siz de bu kapıyı bize açtınız. Hem Afyonkarahisar’daki konuşmalarımızda, hem sohbetlerimizde, ben bir şey demeden siz ‘Bu konuda size yardımcı olabiliriz’ diyerek bize destek oldunuz. Mesela yurtdışı fuarları bunlardan biri. İhracata İlk Adım Projesi yine bunlardan biri. Bizi adeta bir kardeş oda gibi kabul ettiniz” ifadelerini kullandı.