rnrnİŞTEN ÇIKARTILMA KORKUSUrnKütahya Zafer Bölgesel Havaalanı inşaatında çalışan bir grup işçi, 'işten çıkartılma korkusu' yaşıyor.rnEdinilen bilgiye göre, havaalanı inşaatında çalışan Kuyucak, Ali bey ve Aykırıkçı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

İŞTEN ÇIKARTILMA KORKUSU
Kütahya Zafer Bölgesel Havaalanı inşaatında çalışan bir grup işçi, ‘işten çıkartılma korkusu’ yaşıyor.
Edinilen bilgiye göre, havaalanı inşaatında çalışan Kuyucak, Ali bey ve Aykırıkçı köyü sakinlerinden yaklaşık 40 inşaat işçisi, işten çıkarılma korkusu yaşadıklaranhı dile getirerek, yetkillerin söz konusu probleme çözüm üretmesini istediler.
İşçiler, firma yetkililerinin havaalanı inşaatı başladığında inşaat bittikten sonra da istihdamın edeceği sözü verdiğini ifade ettiler.
İşçiler, “Havaalanı bölgesindeki tarlalarımız istiklam edildi. İstimlak edilerken bizlere iş hususunda öncelik tanınacağı söylenmişti.Bizler aylardır havaalanı inşaatında çalışıyoruz. Bilindiği gibi, havaalanı 29 Ekim’de hizmete açılıyor. Öğrendiğimiz bilgilere göre firma bizi 29 Ekim’den sonra çalıştırmayacakmış. Bizler havaalanı açıldıktan sonra da çalışmak istiyoruz. Çünkü havalanı sebebiyle çiftçilik yapacak toprağımız kalmadı” dediler.
Kuyucak Köyü Muhtarı Muzaffer Ünlü de, “Havaalanı inşaatı başladığında ve hizmete açıldığında yöre insanımızın iş sahibi olacağı sözü verilmişti.Şimdi ise yöre insanımız işini kaybetme korkusu yaşıyor” diye konuştu.
Muhtar Ünlü, yöre insanın işten çıkarılmaması ve havaalanı hizmete girdiğinde işe devam etmesi için iktidar partisi milletvekillerinden destek beklediklerini sözlerine ekledi.
29 Ekim 2012 tarihinde hizmete girecek olan Zafer Bölgesel Havalanı’nı Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illeri ortak olarak kullanacak.