Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevinden Afyonkarahisar Valiliği görevine atanan Vali Gökmen Çiçek görevine başladı.

Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, Vali Yardımcıları Dr. Mehmet Boztepe, Ümit Şeref Kayacan, Rıza Dalan, Kaymakamlar ile kurum ve kuruluş amirleri tarafından karşılandı.

Vali Gökmen Çiçek, karşılamanın ardından tören mangasını selamladı. Ardından Valilik şeref kürsüsüne geçen Vali Gökmen Çiçek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Ediyorum

Konuşmasına yeni dönemin bu güzel şehre ve herkese hayırlı olmasını dileyerek başlayan Vali Gökmen Çiçek: “Bizleri bu güzel ve kutlu şehre hizmet etme görevi ile onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yanında çok şey öğrendiğim, mesai arkadaşlığı yaptığım İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya huzurlarınızda şükranlarımı sunmak istiyorum. Ayrıca benden önce görev yapan Zonguldak Valimiz Mustafa Tutulmaz beyefendiye Afyonkarahisar’a yaptığı hizmetler ve ortaya koyduğu gayret nedeniyle sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Afyonkarahisar İçin Gece-Gündüz Çalışacağız

Afyonkarahisar’ın tarihin hiçbir döneminde önemsiz bir şehir olmadığını söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar tarihin her döneminde parlayan bir yıldız olmuştur. Tarihten getirdiği kültürel kaynaklarıyla kendine ait bir aklı, bir medeniyet birikimi ve potansiyeli olmuştur. Bugün göreve yeni başladığım Afyon ilinde bana düşen ve bizlere düşen bu medeniyet birikiminin izlerini takip etmek, bu potansiyelin izlerini takip edip ortaya çıkarmak ve ileriye doğru taşımaktır. Afyonkarahisar’ı herkesin tanıdığı, bildiği şehir olmanın ötesine geçip bir cazibe merkezi haline getirmektir. Aynı şekilde dünyaca tanınan şehrin ötesine geçirip, dünyanın tanıdığı bir şehir haline getirmektir. Özetle Afyonkarahisar için vizyonumuz hedef büyütmektir. Bu anlamda Afyonkarahisar için gece-gündüz çalışacağıma siz basın mensupları önünde söz veriyorum. Bunun için Valiliğimizin tüm imkânlarından faydalanacak ve zihnimizi zorlayacağız. Hiç durmadan gece gündüz tüm ilçelerde olacağız” şeklinde konuştu.

Şehit ve Gazi Yakınları Bizim Birinci Önceliğimiz

Gençlerle ilgili projelere ağırlık vereceğini belirten Vali gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’da sanayileşme ve kalkınmanın yanında sosyal projelere önem verildiğini biliyorum. Bunları sizler aracılığıyla basından takip ettik. Bu yılın Sevgi Yılı olarak ilan edildiğini de biliyorum. Sevgi yılına yakışan çalışmaların hiç ara vermeden takipçisi olacağım ve inşallah bu projemize devam edeceğiz. Gençler bizim en önemli odak noktamız olacak. Yapacağımız birçok proje gençlerle alakalı olacak. Keza Sayın Cumhurbaşkanımızın çok hassasiyet gösterdiği, bunun ötesinde inancımızın bize emanet ettiği garip, gureba ve ihtiyaç sahiplerini sürekli gözeteceğiz. Şehit ve gazi yakınları bizim birinci önceliğimiz olacak. Bir elimiz ve bir gözümüz mutlaka onların üzerinde olacak. Biz onların rızasını hakkın rızasına giden bir yol olarak görmekteyiz” diye konuştu.

Avantaj ve Dezavantajları Birlikte En İyi Şekilde Yöneteceğiz

Afyonkarahisar’ın avantaj ve dezavantajlarından bahseden Vali Gökmen Çiçek konuşmasına şöyle devam etti: “Turizmde, ekonomide çok önemli işler yapmak için mesai arkadaşlarımla durmaksızın çalışacağım. Bunun yanında Afyonkarahisar’ın önemli bir potansiyeli olduğunu biliyorum. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve yönetmek için hem avantajlarımız var hem de dezavantajlarımız var. Avantajlarımız şehrin kendisidir. Şehrin potansiyeli, Afyonkarahisar’ın insan yapısı doğal güzellikleri, doğal kaynaklarıdır. Dezavantajı ise günümüzde küreselleşen sorunlar suçun bu zamanda niceliği ve niteliğinin değişmesi, rekabet koşullarının artmasıdır. İnşallah avantaj ve dezavantajları birlikte en iyi şekilde yöneteceğiz.”

Ulaşamayan Hiç Kimsenin Olmaması Temel Prensibim

Ortak aklın önemine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar için hedef büyütme vizyonumu elbette tek başımıza yapmam mümkün değil. Bunu Afyonkarahisar Belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasetçilerimiz, Afyon halkı ve siz basın mensuplarının desteği ile birlikte ortak aklı ortaya çıkararak yapacağız. Ben Afyonkarahisar’da olup ta bize ulaşmayan, fikrini, şikâyetini ulaştırmak isteyip te ulaşamayan hiç kimsenin olmaması benim temel prensibim ve temel önceliğim olacaktır. Hatta sadece Afyonkarahisar’da olan değil, bu şehirli olup ta başka ilde yaşayan, kalbi Afyonkarahisar için atan gurbetteki hemşerilerimizle de birebir sürekli görüş halinde olacağız” diye konuştu.

Basını Güçlü Bir İlde Olduğum İçin Mutluyum

Afyonkarahisar’ın basın yönünde oldukça güçlü bir olduğuna değinen Vali gökmen Çiçek: “Sizlerin yaptığı haberler ile Türkiye gündeminde Afyonkarahisar haberlerini takip ediyoruz. Basını böylesine güçlü bir ile gelmekten dolayı ayrıca mutluyum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Gastronomi Unvanının Şehir İçin Önemini Biliyorum

Vali Gökmen Çiçek basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Gastronomi unvanı ve bu alanda planınız var mı? sorusu üzerine konuşan Vali Gökmen Çiçek: “Gelmeden önce Afyonkarahisarlar ilgili bilgi toplarken Gastronominin ne denli önemli olduğunu, son zamanlarda yapılan çalışmaları gördüm, inceledim. Bunlarla ilgili ilk haftadan itibaren ciddi bir çalışma yapmak istiyorum. Bunun öncesinde sizlerle bu konuda istişare etmek ve ortak akıl oluşturmak istiyorum. Şehir için önemini biliyorum. Afyonkarahisar Gastronomi noktasında hak ettiği konumun daha fazlasını inşallah alacaktır” ifadelerini kullandı.

Tehlike Bitmiş Değil, Mücadelemiz Devam Edecek

Koronavirüs salgını ile mücadele döneminde Afyonkarahisar Valisi olması hususundaki düşünceleri sorulan Vali Gökmen Çiçek: “Tehlikeyi büyük ölçüde kontrol altına almaya çalıştığımız ve büyük bir aşama kaydettiğimiz aşikâr. Ancak rakamlar gösteriyor ki tehlike henüz bitmiş değil. Ben kamu kurumlarında görevli arkadaşlara, halkımız ve sizlere tehlikenin geçmediğini ve aynı şekilde çalışmaya devam edilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Maske, hijyen, sosyal mesafe konusunda tüm duyarlılığımız aynı şekilde devam edecek. Pandeminin ilk gününden itibaren büyük bir başarı gösterdiğimiz mücadelemize aynı şekilde devam edeceğiz” yanıtını verdi

Elimden Gelenin Fazlasını Yapacağım

Son olarak Afyonkarahisar için ilk icraatı sorulan Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar için hazırlıklı geldim. Ancak ilk günden bir yol belirlemektense brifingleri, bilgileri ve genel sunumları aldıktan sonra bir karar vermek istiyorum. Bir önceki Valimizin izinden giderek elimden gelenin daha fazlasını yapacağım” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından valilik makamına geçen Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFSÜ Rektörü Prof. Dr.  Nurullah OKUMUŞ,  Vali Yardımcıları ve diğer protokol üyelerinden şehrin genel durumu hakkında bilgiler aldı.