AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen'in dün yaptığı açıklama gözleri yine AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Mahmut Koçak'a çevirdi.



Koçak, AK Parti Afyon Milletvekili iken, Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirimiş ve partiden ihraç edilmişti.



İŞTE KOÇAK'IN AK PARTİ'DEN İHRAÇ SÜRECİ:



30.06.2018 tarihli gazete internet sitelerinden:

"AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu, Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak'ın partiden ihraç kararını oybirliğiyle aldı. Kurul, Koçak'ın, Başbakan Erdoğan ve partiyle ilgili basında çıkan haber ve söyleşilerinin ardından, kendilerine gelen 'tedbirli olarak partiden kesin ihraç' talebini karara bağladı. Kurul, Koçak'ı parti tüzüğünün 'Parti yöneticilerine, üyelerine, parti hakkında gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak' maddesine dayandırdı.

30 Haziran 2006'da toplanan Disiplin Kurulu, Koçak'ın oybirliğiyle AK Parti'den ihraç edilmesine karar verdi. Kurul ihraç gerekçesini, parti tüzüğünün, partiyi ve yöneticileri hakkında küçük düşürmeyi içeren 117. maddesine dayandırdı. AK Parti'de eleştirileriyle bilinen Koçak, son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklenmişti.

'Kasımpaşalı kültürü'

Koçak, bütün yetkilerin ve sorunların Başbakan'a yüklenmesi nedeniyle Erdoğan'ın gergin olduğunu ifade ederek, "Demokrasi varsa bu kadar yetkinin tek bir insanda toplandığı bir yapı olamaz. Bir de tabii ki önemli olan Kasımpaşalı kültürü meselesi. Kasımpaşalı kültürüyle yetişmiş olabilir ama her seferinde o şekilde davranması da olmuyor. Devlet geleneği içinde olaylara yaklaşmalı" demişti. Koçak bu sözlerin ardından, 'tedbirli olarak, kesin ihraç talebiyle' disipline sevk edilmişti.

Koçak karara, "Başbakan'ın AKPM'deki ifade özgürlüğü ile ilgili konuşmasına ters bir karardır. Bu sebeple beni ihraç ediyorlarsa adama gülerler" diyerek tepki gösterdi."