Afyonhaber, MHP Afyonkarahisar İl Kongresini dakika dakik canlı olarak takip etti ve kongredeki sıcak gelişmeleri anında okuyucularına duyurdu. İŞTE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER… (Sondan başa doğru…) OY KULLANMA İŞLEMİ SÜRÜYOR
Yaşanan gerginlik ve şeşkınlıktan sonra Basını dışarı çıkartan diva n başkanı basın mensuplarından özür diledi. Divan başkanı Abbas Bozyel, “Benim tepkim ve sözlerim size değildi, asılıda kameralar için söylemiştim. Içinde bulunduğumuz durum bizi bazen istemediğimiz şeyleri söylemeye itiyor” dedi. Uzak ilçelerdeb başlamak üzere oy kullanma devam ediyor. Şu an Dinar ilçesi delegeleri oy kullanıyor.   DİVAN SON KARARINI VERDİ
Divan başkanı Abbas Bozyel basın mensuplarını dışarı çıkartın talimatından sonra içerde bir tek Afyonhaber kaldı. Gelişmeleri anında sizlere ulaştırmaya devam ediyoruz. Divan başkanı ve üyeleri ne yapacaklarını şaşırdı. Sefa Değirmen’in adaylıktan çekilme kararını çok yanlış, kaba ve siyasi ahlaka yakışmadığını belirttiler. Böyle şey olmaz. Seçimlere başladığımız gibi Aziz Aslan ve Sefa Değirmen listeleri ile gideceğiz. Buradan sonra olması gereken bu. Aksi takdirde bunu hiç kimseye izah edemeyiz dedi. Seçimlere Aziz Aslan ve Sefa Değirmen’in listeleri ile gidiliyor. Oy kullanmaya başlandı.  
TELEK’İN LİSTESİ KABUL EDİLMEDİ
Sefa Değirmenin şok çıkışı karşısında ilk şoku atlatan Divan Başkanı Abbas Bozyel, bu olan hile ve dayatmadır. Sen ben çekileceğim, başka bir liste ile seçime gideceğim desen yine kabul ederdik. Sanada söz hakkı verirdik.listeler alındı, konuşmalar yapıldı böyle bir olay MHP tarihinde olmamıştır dedi. Eminim ki böyle bir duruda değerli dostum Mehmet Telek’de aday olmaz dedi.
Divan Başkanı Abbas Bozyel basını dışarı çıkartın şu andan sonra bu iş bizim iç meselemiz dedi. Ancak Afyonhaber olarak kongreyi izlemeye devam ediyoruz…
TELEK, ASLAN MİLLETVEKİLİ OLMASIN
MHP kongersinde şok gelişmeler devam ediyor. Kürsüye çıkan Mehmet Telek böyle bir durumdan benimde haberim yoktu. Ancak ben buradan şunu belirtmek istiyorum bir sonraki milletvekilliği seçimlerinde Aziz aslan Milletvekili dayaı olamayacaığı ilan etsin ben buradan ilan ediyorum milletvekili adayı olmayacağım Aziz Aslan’da ilan etsin çağrısında bulundu. Ancak Aziz Aslan bu çağrıya uymadı.
Değirmen ben adaylıktan çekiliyorum, seçime Mehmet Telek’in listesi ile gitmek istiyoruz. Benim listem çekiliyor açıklaması salonda büyük şok yaşandı. Divan Başkanı Abbas Bozyel, başkanı olaya müdehale ederek böyle birşey olmaz ben 50 küsür yaşındayım bu güne kadar böyle bir şey görmedim siz beni kandırdınız. Böyle bir şey olmaz dedi. Sefa değirmen’in listesinde olan kişiler bile bu gelişme karşısında şok yaşadılar.
MHP’de büyük bir şok yaşanıyor Sefa Değirmen Divan Başkanın konuşmasından sonra adaylıktan çekiliyorum dedi.     Sefa Değirmen’in konuşmasının uzaması ve sataşmalar olması üzerine Divan başkanı konuşmayı keserek uyarıda bulundu.
Divan başkanının yaptığı konuşmadan sonra işler karıştı.
SEFA DEĞİRMEN KONUŞUYOR
Aziz Aslan’ın knuşmasından sonra kürsiye çıkan Sefa Değirmen konuşmasına başladı. Değirmen, “Benden beklenen konuşmayı yapmayacağım. Ama bazı şeyleride söylemek zorundayım. Aziz Aslan zamanında milletvekili adaylarının yolunu kesmiştir. Son süreçte de birilerinin oldu bittisi ile demokrasiye uymayan bir yöntemle aday olmasından sonra bende aday olmaya karar verdim. Yaptığım araştırmalarda bir çok ilçede ilçe başkanlığına aday bile çıkmaması üzerine bir arkadaşımız zorla bu görevi sürdürmüştür. Üye ve delegelerimiz yok edilmiş ve partiyle bağını koparmışlar. Böyle bir ortamda nasıl başarılı olunur. Ben kısa bir sürede il başkanlığına hazırlanarak aday oladum. Ben onlar gibi önce ben sonra partim diyenlerden olmadan, ön ce ülkem, sonra partim en son ben diyenlerdenim” dedi. Sefa Değirmen, konuşmasına benden beklenen konuşmayı yapmayacağım demesine rağmen Aziz Aslan ve İbrahim Acar’a yüklenmeden edemedi. Divan başkanı adayların konuşması öncesi yaptığın açıklamada bir takım söylemlere ve sert konuşmaların yapılmaması için adaylarla anlaştık demesi dikkat çekti.   ÜÇ HİLAL YOLUNDAN HİÇ AYRILMADIM Başkan adaylarının konuşma sırası kurra ile belirlendi.  Ilk konuşmayı Aziz aslan yapıyor. Konuşma öncesi Aziz Alan’ın listesinde yer alan üyeler tek tek kürsiye davet edildi. Aslan, “Değerli partililerimiz. İlçe başkanlığı seçimleri güzel bir şekilde yapılırken bana il başkanı adayı olmam için talepler vardı. Işlerimin yoğunluğu nedeniyle bu görevi kabul edemeyeceğimi söylüyordum. Ancak süreç yaklaştıkça baskılar artmaya başladı ve görev istenmez verilir diye benim bu görevi kabul etmem için baskı yapılınca kabul etmek zorunda kaldım. Bu kutsal görevi bana layık görürseniz. Elimden geleni yaparak Ülkücü hareketi Afyonkarahisar’da yeniden o ihtişamlı günlerine kavuşturacağız. Ön ce Afyonkarahisar’ı sonra Türkiye’yi kazanmak için yola çıkıyoruz. Yaklaşık 20 yıldır birlikte çalıltığımız sizlerle iyi ve kötü günlerimizde yan yana olduk. Inşallah bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada üç hilal altında başarılarımızı sonuna kadar gideceğiz. Hiç bir arkadaşımızı dışlamayacağız, ötelemeyeceğiz ötekileştirmeyeceğiz. Birlik ve bütünlük içinde teşkilat çatısı altında hepsinin bilgi ve becerilerinden faydalanıp sen ben değil biz varız diye çalışacağız. Kavga ve nefret bizim kitabımızda yok. Birlik ve beraberlik var” dedi.   EN BÜYÜK SERMAYEM SAMİMİYETİM
MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, il başkanı olarak son konuşmasını yaptı. Ertürk, “8 ocak 2011 tarihinde partimizi zor bir dönemde başkanlık görevini üstlendim. Bu sürecin zorluklarını bilereek bu göreve soyundum ve kabul ettim. Ülkücüller her zaman zor olanı yapar. Kolay olanı herkes yapar. Aday adaylığı sürecinde 5 aday adayımız vardı. Bu zor dönemde her türlü sıkıntıya göğüs gerek yılmadan yıkılmadan bu günlere kadar getirdim. Inşaallah bundann sonraki arkadaşlarımızla daha iyi yerlere getirir. İlçe kongrelerimizi tamamladık. Bu gün il başkanlığı seçimi ile ben görevimi tamamlamış ola cağım. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiç bir beklentim olamadan bana düşen hangi görev olursa yapmaya hazırım. Ben 41 yıldır bu davaya kendini adamış bir ülkücüyüm” diye konuştu.
Ahmet Zeki Ertürk ve yönetimi ile merkez İlçe başkanı Alper Yağcı ve ekibi ev sahibi rolünü üstleniyor. Borsa Düğün Salonunda dolmaya başladı. Divan üyeleri geldi. Toplantı yapıyor.
Divan Başkanı Abbas Bozyel, Divan üyeleri Mehmet Günal ve Mehmet Sami Uzun oluşurken Divat Katipliklerine Kemalettin Yılmaz ve Halil İbrahim Baykara seçildi.
Ahmet Zeki Ertürk ve yönetimi ile merkez İlçe başkanı Alper Yağcı ve ekibi ev sahibi rolünü üstleniyor. Borsa Düğün Salonunda dolmaya başladı. Divan üyeleri geldi. Toplantı yapıyor.
Divan Başkanı Abbas Bozyel, Divan üyeleri Mehmet Günal ve Mehmet Sami Uzun oluşurken Divat Katipliklerine Kemalettin Yılmaz ve Halil İbrahim Baykara seçildi.   Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresi bugün Saat.12’00de Ticaret Borsası Düğün Salonu’nda yapılıyor.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Mehmet Sami Uzun Antalya miletvekili Mehmet Günal’ın divanı oluşturacağı kongrede Çobanlar eski Belediye Başkanı Sefa Değirmen Eski İl Başkanı Aziz Aslan il başkanlığı için yarışacak. Yaklaşık 628 delegenin oy kullanacağı seçimlerin çekişmeli geçmesi bekleniyor. Partinin ileri gelenleridelegelerisağduyulu olmaya ve taşkınlığa meydan vermemeye davet ederek kazananın MHP olmasını dilediler.
‘Hep birlikte başaracağız’
MHP İl Başkan adayı Aziz Aslan Odak’a yaptığı açıklamada bugün yapılacak olan kongrede delegenin sağ duyulu hareket edeceğine inandığını söyledi
Aslan “Milliyetçi Hareket Partisi delegesi ne yapacağını gayet iyi bilir. Bunca yıllık emek ve deneyimin değerini delegemiz en iyi şekilde takdir edecektir. Delegemiz bilginin ve temsil değerinin karşılığını mutlaka verecektir.
Hepimiz delegenin tercihine saygı göstermek zorundayız. Güzelliklerle dolu bir kongre olacağını ümit ediyorum. Bütün arkadaşlarımız bizim için önemlidir. Başarıyı hep birlikte olursak sağlayabiliriz.
‘Delegeme güveniyorum’
MHP İl Başkan adayı Sefa Değirmen Odak’a yaptığıaçıklamada Ülkücü iradenin sandık başında gere keni yapacağını MHP’nin bu kongreden güçlü çıkacağını söyledi
Değirmen MHP dün olduğu gibi bugün ve bundan sonrada söyleyeceklerini ve idealerini hiç kimsenin iznine ve icadetine bırakmadan yüksek sesle haykırmayı sürdürecektir. Bizler bayrağımızla gururlanır şehidimizle ağlar destanlarla bağlanırız
Ahlaki meşrutiyet temeli sorgulanan itibari büyük yara alan siyaset çözüm ve istikrar unsuru olmaktan çıkmış sorun ve sıkıntı üreten bir zafiyet ve istikrarsızlıkkaynağı haline gelmiştir. MHP il başkanlığı bunlara basamak olmamalıdır”dedi.
ÜLKÜCÜ İRADE KAZANACAK
MHP İl Başkan Adayı Sefa Değirmen “Her türlü problemi de çözmeye ve yönetmeye talibiz. Çünkü8 Nisan da Afyonkarahisarımızdaki sessiz muhalefet sesli olarak siyasi iradeyle coşku kazanacaktır” dedi
Şehitle ağlar destanla bağlanırız
MHP İl Başkanlığına adayı eski Çobanlar Belediye Başkanı Sefa Değirmen yaptığı açıklamada “Bugün yapılacak olan İl kongremiz hayırlara vesile olsun. Ayrıca Türk dünyasının lideri partimizin kurucusu rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeşi’nde. 15. ölüm yıldönümü münasebetiyle anar ruhu şad olsun.
MHP dün olduğu gibi bugün ve bundan sonrada söyleyeceklerini ve idealerini hiç kimsenin iznine ve icadetine bırakmadan yüksek sesle haykırmayı sürdürecektir. Bizler bayrağımızla gururlanır şehidimizle ağlar destanlarla bağlanırız” dedi
Sessiz muhalefet haykıracak
“İşte Sefa Değirmen ve dava arkadaşlarımla Afyonkarahisarımızdaki sesiz siyaseti harekete geçirecek kadrolarla yönetime talibiz” diyen Sefa Değirmen açıklamasını şöyle sürdürdü:
Ahlaki meşrutiyet temeli sorgulanan itibari büyük yara alan siyaset çözüm ve istikrar unsuru olmaktan çıkmış sorun ve sıkıntı üreten bir zafiyet ve istikrarsızlık kaynağı haline gelmiştir. MHP il başkanlığı bunlara basamak olmamalıdır.
Bizler doğruların yanında ezilmiş ve çaresizlerin sesi ve kulağı olduğumuzun bilinmesini isteriz. Her türlü problemi de çözmeye ve yönetmeye talibiz. Çünkü8 Nisan da Afyonkarahisarımızdaki sessiz muhalefet sesli olarak siyasi iradeyle coşku kazanacaktır.
Partimize yakışık kongre olacak
Çünkü 8 Nisan’da Ankara’da karlı bir havada ülkücüler buluştu. Ankara’daki şevk ve heyecan bizleri bu noktaya getirdi.
Kongremiz partimize yakışır şekilde demokratik ortamda herkesime örnek şekilde gerçekleşecektir. Keşke iki aday değil daha fazla adayla kongremizi yapabilseydik bu münasebetle siyasi yol arkadaşıma da başarılar dilerkenMHP olarak her zaman zoru başaracağımızın bilinmesini isterim. Teşkilatlarımızla uyum içerisinde hep birlikte çalışacağız
SEFA DEĞİRMEN’İN HEDEFLERİ
1-Belediye başkanlığımdaki tecrübeleri mevcut belediye başkanlarına aktarmak için belediyelerden sorumlu il başkanlığını kurup belediye başkanlarımızın sorunlarını beraber çözmek.
2-Teşkilatlarımızı canlandırmak.
3-Üye kayıtlarına önem vermek.
4-Her türlü sosyal kuruluşlarla beraber çalışmak.
5-Sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerimizi üst seviyelere çıkarmak.
6-Teşkilatlarımızla kopukluk yaşamadan Dinar’da ne konuşuluyorsaSultandağı’nda aynı şeyin konuşulmasını sağlamak.
7-İktidarla uyumlu muhalefet yapmak yapılanları takdir yapılmayanları teşhir etmek. MHP İL BAŞKANINI 634 OY SEÇECEK
MHP Afyonkarahisar Olan Genel İl Kongresine iki aday başkanlık için yarışacak. Bugün saat 12.00’da başlayacak olan il başkanlığı seçiminde partililer Aziz Aslan ya da Sefa Değirmen’den birini başkan seçecek. Öğle saatlerinde başlanacak olan seçimlerde iki aday 406’sı ilçe delegesi 193 merkez ilçe delegesi ve 35 tabi üye olmak üzere toplam 634 delegenin oy kullanma hakkı var. Salona gelecek olan delegelerden en fazla oyu olan bugün MHP’nin yeni il başkanı olacak. Saat 12.00’da Ticaret Borsası Düğün Salonunda yapılacak olan İl Başkanlığı seçiminde Aziz Aslan ve Sefa Değirmen yarışıyor. Ancak mevcut ilçe başkanı Ahmet Zeki Ertürk’ün duygusal bir konuşma yapması bekleniyor. Yaşanan süreçte kırgın olan Ertürk bu güne kadar basın üzerinden konuşmam demişti. Salonda yapacağı konuşma merakla bekleniyor. Başkan Adayı Aziz Aslan’ın sakin ve sesiz kalması dikkat çekerken rakibi Sefa Değirmen’in sert çıkışları ve ortaya attığı iddialar kongrenin gergin geçeceğinin gösteriyor. Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Belediye Meclis üyeleri adına Halil İbrahim Baykara’nın tansiyonu düşürme çabaları devam ediyor.