Kılıçdaroğlu CHP'nin seçim sloganını duyurdu: 'Ampul patlayacak, güneş doğacak'

Birçok farklı açılışı gerçekleştirmek için gittiği İzmir'de açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçimlerde kullanacağı sloganı açıkladı. "Martın sonu bahar' demiştik. Şimdi, 'Ampul patlayacak, güneş doğacak' Her şey aydınlık olacak" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında işsizliği bitireceklerini de dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları olan Ödemiş Katı Atık Entegre Tesisi, Bornova Havuz İzmir, Çiğli İklim Duyarlı Tarım Merkezi, 364 ESHOT otobüsünün hizmete alınış törenlerine katılmak için İzmir'i ziyaret etti. Ödemiş'te açılışa katılanlara konuşan Kılıçdaroğlu, partisinin yeni seçim sloganını "Martın sonu bahar' demiştik. Şimdi, 'Ampul patlayacak, güneş doğacak' Her şey aydınlık olacak" olarak açıkladı.

İktidara gelmeleri halinde 'Türkiye'de işsizliğin son bulacağı' görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, "Kimse tweet attı diye hapse girmeyecek. Çiftçi üretecek ve kazanacak. Türkiye üretecek, işsizlik son bulacak. Tüm bunları yapacağız. Benim sözüm sözdür, tüm bunları yapacağım. Yeter ki destek verin. Destek verin güzel bir Türkiye inşa edeceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Her şeyin zamanı yeri gelince hukuk içinde hesabını soracağım. 128 milyar peşkeş çekiliyorsa bunu hesabını sormamız lazım. Bugün de ileride de soracağım. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim" değerlendirmesini yaptı.

"BİZ YAPARIZ, ONLAR SATAR"

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre, İzmir'de temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Her kuruşun hesabını vermenin onuru taşırız. Geçmişte yaptıklarımızı parça parça sattılar. Tarlaları, fabrikaları sattılar. Şunu unutmayın; biz yaparız onlar satar. Biz israftan çekiniriz, onlar israf yaparlar. Bizimle onlar arasındaki fark siyah – beyaz gibi derindir. Biz cam gibiyiz. İçimiz dışımız birdir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçim sloganlarını açıklayan ve hizmet için iktidarda olacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bizim düzen, hakça bir düzen. Ne ezen, ne ezilen, hakça bir düzen. Hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Bize oy verdi, vermedi, bırakın onları. Her vatandaşa hizmet etmek sizin göreviniz. O insanların gönlünü kazanacaksınız. Fakir mahalleler varsa oralara pozitif ayrımcılık yapın. Daha fazla hizmet götürün. Rüşvet alanları, milyarları götürenler okuyorsunuz. Pazarlanan ihaleler. Siyasetçilerin içine düştüğü bataklıklar. Ne diyorduk? Milyonlarca işsiz var. Beş yerden maaş alanlar var. Adam evine ekmek götüremiyor, bu düzeni nasıl savunursunuz diye söyledim. Söylemeye de devam edeceğim. Adaleti sağlayacağım. En büyük destekçim sizlersiniz. Sizlerin sayesinde yapacağız. “Martın sonu bahar” demiştik. Şimdi, “Ampul patlayacak, güneş doğacak.” Her şey aydınlık olacak. Bunların alt yapısını oluşturuyorum." diye konuştu.

Millet ittifakıyla birlikte hareket edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, destek isteyerek şunları söyledi, "Her şeyin zamanı yeri gelince hukuk içinde hesabını soracağım. 128 milyar peşkeş çekiliyorsa bunu hesabını sormamız lazım. Bugün de ileride de soracağım. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Tüm bunları millet ittifakı ile yapacağız. Kimse tweet attı diye hapse girmeyecek. Çiftçi üretecek ve kazanacak. Türkiye üretecek, işsizlik son bulacak. Tüm bunları yapacağız. Benim sözüm sözdür, tüm bunları yapacağım. Yeter ki destek verin. Destek verin güzel bir Türkiye inşa edeceğiz."