AK Parti MYK'da gündeme gelen ve yalanlanmayan yeni büyükşehir düzenlemesine göre Afyonkarahisar Merkez İlçe Belediyesinde de durum netleşmeye başladı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

AK Parti MYK'da gündeme gelen ve yalanlanmayan yeni büyükşehir düzenlemesine göre Afyonkarahisar Merkez İlçe Belediyesinde de durum netleşmeye başladı.

AK Parti, 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde 30 büyükşehir dışında kalan diğer 51 il belediyesinin statüsünü de büyükşehir statüsüne getirmeyi gündemine aldı.

30 büyükşehir dışında kalan ve 750 bin sınırına ulaşamayan iller bu tasarıya göre "Büyükşehir Belediyesi" olacak. Afyonkarahisar da bu illerin arasında...

Afyonkarahisar ili, gündemde olan ve tartışılan tasarıya göre Büyükşehir olacak, her ilçe büyükşehir çatısı altında olacak.

İlçe belediye başkanları da, ilçeye bağlı olan merkez, kasaba ve köylerin oylarıyla seçilecek. Kasaba beledeiyeleri mahalleye dönüşecek.

Buna göre, Afyonkarahisar Merkez Belediyesine "MAHALLE" olarak katılacak olan ve Merkez Belediye Başkanlığı için oy kullanacak, şu anda belediye olan ama yasa taraısı bu şekilde çıkarsa mahalle olacak olan beldeler şöyle:

"Beyyazı, Çayırbağ, Çıkrık, Değirmenayvalı, Erkmen, Fethibey, Gebeceler, Işıklar, Kocatepe (Büyükkalecik), Nuribey, Salar, Susuz, Sülümenli ve Sülün.

Afyonkarahisar Merkez İlçe Belediyesine katılacak olan ve Merkez İlçe Belediye Başkanlığı için oy kullanacak olan köyler:

Alcalı, Anıtkaya, Bayramgazi, Belkaracaören, Bostanlı, Burhaniye, Çavdarlı, Değirmendere, Gözsüzlü, Halımoru, Kaplanlı, Karaarslan, Kızıldağ, Kozluca, Köprülü, Küçükkalecik, Olucak, Omuzca, Saadet, Saraydüzü, Sarık ve Yarımca.

Yeni büyükşehir yasa tasarısıyla ilgili çalışmalar devam ediyor... Bu çalışmalar bitince ve tasarı netleşince Meclis'e sunulacak... Yukarıdaki bilgiler, tasarı çalışmaları sürecinde değişebilir...