İstanbul Afyonkarahisar Platformu tarafından organize edilen  İstanbul  Kıyı Emniyet  Müdürlüğü'nün Anadoluhisarı'nda bulunan eğitim tesislerinde  düzenlenen  kahvaltı  programı büyük ilgi gördü. 



Programı organize eden  *Şuhut Derneği Onursal Başkanı ve Evkur AŞ Genel Müdürü Seçkin Köse yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.



İstanbul'da tam 16 yıl önce Istanbul Afyonkarahisarlılar platformunu kurmuştuk. Platformu kurduğumuzda, Afyonkarahisar Merkez ve tüm İlçelerden İstanbul'a gelen ve yerleşen hemşehrilerimize ulaştık. Birlik,  Beraberlik, Gelenek ve Göreneklerimizi Istanbul'da yaşamaya başladık. .Müteakiben İşadamı Mustafa MÜHSÜRLER başkanlığında İstanbul'da yaşayan Sanayici, İş Adamı ve Yöneticilerden oluşan hemşehrilerimizle birlikte istanbul afyonkarahisarlı sanayici, iş adamları ve yöneticiler derneği kuruldu.Yine o yıllarda 12 adet olan Afyonkarahisarlılar Dernek sayısı artmaya başladı. İstanbul Afsiad'ın katkısı ile Kocaeli ve Bursayı da içine alan Marmara Afyonkarahisarlı Dernekler Federasyonu kuruldu. Yıllar önce BORUSAN A.Ş. sahibi Asım KOCABIYIK, ÜMRAN BORU sahibi Orhan YAVUZ ve Prof.Dr.Nijad BİLGE tarafından kurulan AFYON EĞİTİM VAKFI'nın etkinliklerinin arttırılması üzerinde duruldu ve bugüne kadar Afyon Eğitim Vakfı'nin başarılı bir konuma gelmesine İstanbuldaki hemşehrilerimiz tarafından da önemli bir katkı sağlandığını söyledi.



İstanbul Afyonkarahisarlılar Platformu'nun düzenlediği kahvaltılı toplantıda önemli kararlar alındı. Afyon Eğitim Vakfı'nın yatırım ve dolayısıyla öğrencilere burs vermeyi amaçlayan gayrimenkul alımı etkinliğine, gerek SMS yoluyla ve gerekse bağış yapmak suretiyle katkı verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda  (bagıs 6703)  SMS gönderme işlemleri de başlatıdı.  İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimizin kendi aralarında sinerji yaratmaları üzerinde duruldu, KOBİ'lerin ve sanayicilerin  faaliyetlerinde daha etkili projelerin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.



AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı  Metin BALIBEY programda yaptığı konuşmada, İstanbul Afyonkarahisar platformu  tarafından düzenlenen bu programda   İstanbul’da bulunan hemşehrilerimizi biraraya getirmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Uzun zamandır arzu ettiğimiz bu programda beraber olmak, tanışmak bizleri ve katılanları son derece memnun etmiştir. Sıla dışında sıla özlemini gidermenin sevincini gözlemek hepimizi sevindirmiştir. İleriki zamanlarda bu toplantıların değişik vesilelerle devam etmesi ve katılımın artması hepimizi memnun edecektir. İstanbul AFSİAD yönetim kurulu olarak platform yöneticisi sn. Seçkin Köse ve katılımı sağlayanları kutluyor birlik ve beraberlik içerisinde bu başarılı çalışmaların devamını temenni ediyorum dedi. 



İstanbul Afsiad 2. Dönem Başkanı Kamil AY  toplantıda yaptığı selamlama konuşmasında ..Bizler gurbetteki Afyonkarahisar’lılar olarak bir kahvaltıda bir araya geldik. Her zamanki gibi Çalışkan’ birleştirici duayen kişiliği ile büyük bir gayretle tekrar bizleri bir araya getiren Seçkin Köse’ye bu kahvaltı için müteşekkirim. İstanbul Afyonkarahisarlı İşAdamları Derneğimiz ve İstanbul’da bulunan diğer derneklerimiz ve yöneticileri ile derneklerimizi bir çatı altında toplayan federasyonumuz yöneticileri büyük bir hasretle kucaklaştık. Bizleri bir arada tutan Afyonkarahisarlılık ruhu bundan sonrada birlikteliğimizi  daha da pekiştirerek güçbirliği, işbirliği ve dayanışma içinde olmamız gerektiğini göstermiştir. Seçim öncesi olması ve kahvaltıya katılanlar içinde her türlü siyasi görüşten hemşehrimiz olmasına rağmen hiç bir ayırım gözetmeden büyük bir hasret ve özlemle kucaklaştık. Böyle bir organizasyonu büyük özen ve titizlikle başarıyla yapan Seçkin Köse’ye tekrar teşekkür etti.



Programa katılan Afyon ( MADEF)  Marmara Bölgesi Afyonkarahisarlılar Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı İlyas Seçen'de yaptığ selamlama konuşmasında  Istanbul'da yaşayan Afyonkarahisar'lı  hemşerilerinin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını temenni etti. İstanbul Afyonkarahisarlılar Platformu'nun düzenlediği kahvaltılı toplantıya  Istanbul da ve ilçelerinde yaşayan Afyonkarahisarlı Siyasetciler, İş adamları, Dernek Başkanları, Doktorlar, Avukatlar, Sivil Toplum kuruluş başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.