Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapıldı. Toplantıda işgücü yetiştirme, TYP, işbaşı eğitim faaliyetleri ve yıllık işgücü eğitim planı konuları görüşüldü.





Toplantıda İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.Toplantı Vali Mustafa Tutulmaz’ın açılış konuşması ile başladı.Yılda 4 toplantı yapıldığını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, bu toplantılardan verim alındığında Afyonkarahisar’ın istihdam düzeyini artırmada ve kamu kaynaklarını girişimcilere daha iyi aktarabilme imkânını sağlamakta yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti. Geçen yıl verimli çalışıldığını kaydeden Vali Tutulmaz: “Şunu açıkça ifade etmek isterim ki iş adamlarımızın ya da iş insanlarımızın taleplerini karşılama konusunda daha iyiyi yakalamaya gayret ediliyor. Yani işsizlik konusunda iyi konumdayız. Bir yönüyle baktığımızda tabii gönlümüzden geçen bütün iş insanlarımızın eleman ihtiyacını karşılayabilecek, nitelikli şekilde iş gücüne sahip olmaktır. Burada tabii İŞKUR’a önemli iş düşüyor. Yani insanların önce meslek sonra da iş sahibi olmalarında önemli görev düşüyor. İşte bütün sektörün temsilcileri burada. Onlarla beraber önümüzdeki yıl yani içinde bulunduğumuz 2020 yılını nasıl verimli geçirebiliriz, nasıl istihdama daha fazla katkı sağlayabiliriz bunları hep beraber değerlendireceğiz. Ben toplantının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ramazan Pekgöz arasında İstihdam Garantili Kurs protokolü imzalandı.





Toplantının devamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından 2019 yılında gerçekleştirilen mesleki eğitim faaliyetleri, işe yerleştirme, işsizlik sigortası işlemleri hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde ve kurul önerileri ile açılması uygun olabilecek mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı ile girişimcilik eğitim programları konusunda da görüş ve öneriler değerlendirildi.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2019 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu faaliyet raporu kurul onayına sunuldu. 2019 yılı son üç aylık dönem içinde Denetim Kurulunca denetlenen kurs ve programlar hakkında da kurul üyelerine bilgiler verildi. Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenecek olan Kariyer Günü ve Meslek Tanıtım Günlerinin 2020 yılı içerisinde yapılması için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu onayına sunuldu.