Fetullahçı Terör Örgütü Üyesi Olmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Seyithan Biçer Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yaptı. Hakkında örgütün Sandıklı ilçesi imamı olma iddiası ile kamu davası açılan Biçer’in eşi Sümeyye Nazlı Biçer’de tutuklu olarak yargılanıyor.

KABÜL ETMEDİ

9 tanığın dinlendiği duruşmada örgütün Sandıklı ilçesi imamlığını kabul etmeyen Seyithan Biçer savunmasında, “Devletimizin ekmeğini yedim. Aile olarak devletimizin yanındayım. Polise kendm geldim ifade verdim. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldım. Antalya’ya gittik. Eşim çorap örüyor, bende onları pazarda satıyordum. Cezaevine girdiğimde beni tanıyanlar, ‘Senin burada ne işin var’ dediler. Benim ismini verenler tahliye olmuşlar. İsmimi veren verene. Sandıklı ilçesinde özel kolejde İngilizce öğretmeni olarak çalıştım. Yabancı dilin olduğu için düzenlenen gezilere ücretsiz olarak gittim.  Örgütün ilçe imamlığını kabul etmiyorum” dedi.

9 Tanık dinlendi

Duruşmada tanık olarak 9 kişinin ifadelerine başvuruldu. Tanıkların bir bölümü  verdikleri ifadelerde Seyithan Biçer’in sohbet hocalığı yaptığını, Sandıklı ilçesinin abisi ve imamı olduğunu, söylerken bazıları da Seyithan Biçer’i tanımadıklarını söylerken Örgütün Emirdağ İmamı olan Uğur Mart’ta verdiği ifade de Biçer’in Örgütün Sandıklı yapılanmasını yaptığını ilçenin Büyük bölge imamı olduğunu söyledi. Tanık M. S’de verdiği ifade de, “Sanık bize 2011-2012 yıllarında Afyonkarahisar’da gezeklerde sohbet hocalığı yapıyordu. Gülen’in kitaplarından bazen bölümler okurdu. Biçer’in organize ettiği Japonya ve Borna Hersek gezilerine birlikte gittik” dedi. 

ODAK HABER/AHMET SARLIK