Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında imzalanan protokolle birlikte yeni bir destek modelini hayata geçirmiş bulunmakta.

Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı ile; Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin hayat bulması, usta çırak ilişkisi ile yeni zanaatkarların yetişmesi amacıyla işletmelere 250 bin TL ye kadar destek verilecektir.. 

 Başvuru Yapabilecek İşletmeler;

-Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren veya,

-Sahibine Kültür Bakanlığı tarafından Sanatçı Tanıtma Kartı verilen veya

-Sahibi yaşayan insan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alan işletmelerdir. 

Ön Başvuru 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür Bakanlığı- Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne yapılacak olup, ilgili Genel Müdürlük tarafınan Ön Başvurusu kabul edildiği duyurulan işletmeler 15 Ağustos 2022- 2 Eylül 2022 tarihleri arasında KOSGEB - KOBİ BİLGİ SİSTEMİ üzerinden başvuru yapacaklardır. 

Programa İlişkin görselimiz ve Çağrı metni ekte yer almakta olup, daha detaylı bilgi https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/8303/yasayan-kultur-mirasi-isletmeler-destek-programi