İŞİNSANLARI, AEV İÇİN DUYARLILIKLARINI GÖSTERDİ

Türk Eğitim Derneği Koleji’nin (TED) bulunduğu arsanın Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırılması için büyük bir gayretle çalışmalar sürüyor. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığındaki bir heyet, konu ile ilgili İstanbul’da temaslarda bulundu. Heyet, İstanbul’dan önemli katkılarla şehre döndü.

 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Afyon Eğitim Vakfı’na 29 Haziran 1996 tarihinde 49 yıllığına irtifak hakkı ile tahsis edilen ve üzerinde TED Afyon Koleji’nin bulunduğu arazinin, Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırılması için yoğun bir gayret gösteriliyor.

VALİ TUTULMAZ BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET İSTANBUL’DA

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı aynı zamanda Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı aynı zamanda Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker, İstanbul’daki işinsanlarını konu hakkında bilgi vermek ve desteklerini istemek üzere İstanbul’a gittiler.

ÖNEMLİ İSİMLER ZİYARET EDİLDİ

Heyet, İstanbul’da; Granitaş Granit Sanayi Ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, Audio Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Nuri Türkeli, Ümran Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yavuz, İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Hallaç, Altek Metal San.Tic .A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, Afyon Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi Prof. Dr. Nijat Bilge ve Afyon Eğitim Vakfı Kurucu Üyesi Ahmet Bozokluoğlu ziyaret etti.

ORDU’LU OLMASINA RAĞMEN KATKI SAĞLADI

Audio Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Nuri Türkeli; Ordu Perşembe’li olduğunu ancak Afyon Eğitim Vakfına internet üzerinden ulaştıklarını vakıflara kendi kriterlerine göre puan verdiklerini, bu kapsamda Afyon Eğitim Vakfının şeffaflığı ve bütçesinin tamamına yakın miktarını burs olarak dağıtması gibi kriterlerle 10 üzerinden 9 puan aldığını bu nedenle 2018 yılı içerisinde içerisinde 125.000 TL bağış yaptıklarını, arsa alımı için de ayrıca bağış yapacaklarını belirtti.

HÜSEYİN ÖZDİLEK’TEN 300.000 LİRA

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de arsa alımı için kendisinin de 300.000 TL bağışta bulunacağını vurguladı.

TORUNLAR DA DESTEK VERECEK

Erzincanlı işinsanı Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun da böyle hayırlı bir iş için kendisinin de akla gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek arsa alımı için 15.000 TL bağışta bulunmuştur.

AFYONLU İŞİNSANLARI YALNIZ BIRAKMADI

Afyonlu işinsanları; Granitaş Granit Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy burs bağışları hariç arsa alımı için 50.000 TL, İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Hallaç burs bağışları hariç arsa alımı için 70.000, Altek Metal San.Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli 50.000 TL, Ümran Boru A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yavuz ise 2015 yılında Ümran Çelik Boru Sanayii A.Ş.olarak 27.000 TL., 2018 yılında da Orhan Yavuz Teknik Eğitim Vakfı olarak 50.000 TL5 bağışta bulundu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDEN FEDAKÂRLIK

Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Hüsnü Serteser (Başkan), Şuayp Demirel, Yavuz Kocaşaban, A. Salim Pancar, Metin İplikçioğlu verdikleri burs bağışı haricinde 125.000’er TL bağışlarken, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 125.000 TL, Güzbey Ailesi tarafından da 100.000 TL. bağış yapıldı.

 

İŞİNSANLARINDAN DESTEK BEKLENİYOR

Afyon Eğitim Vakfı’nın arsanın vakfa kazandırılması için Afyonkarahisar’da yaşayan işinsanlarından da desteklerini beklediği belirtildi