Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her ilçede açılmasını istediği

  “Millet Kıraathanesi” projesi ilçemizde Kaymakamımız Ahmet Nuri  Demir’in talimatıyla hayata geçirildi.

 

        Vatandaşların, kitap, gazete ve dergi okuyup, sohbet edebileceği, stranç, mangala oynayıp ebru sanatı yapabileceği ve boş zamanlarını faydalı şekilde değerlendirebileceği zengin okuma imkânlarıyla donatılmış bir mekân olarak düzenlenen İscehisar Kaymakamlığı Millet Kültür ve Sanat Kıraathanesinin açılışı, Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir, Belediye Başkanı Ahmet Şahin, il genel meclis üyeleri Murat Dikmen,İbrahim Akkaya, Seydiler Belde Başkanı Hasan Hüseyin Tokdemir ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

 

        Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir açılış öncesi yaptığı konuşmada: “  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarımızın bilgiyle, kültürle donanması amacıyla konuşmalarında vaat ettiği millet kıraathanesini ilçemize kazandırmış olmaktan dolayı onurluyuz gururluyuz. Millet kıraathanesi özellikle öğrencilerimizin, gençlerimizin, okuma arzusunu üst düzeye çıkarmak istediğimiz halkımızın buluşma, kitaba ulaşma mekânıdır. Kıraathane, Türk ve İslam tarihinde yabancı olmadığımız bir mekân geleneğidir. Zaman zaman bu gelenekten uzaklaşma söz konusu olsa da, devirlerin değişimi ile birlikte insanları kitaplarla buluşturan mekânlar haline gelmiştir. Boş vakitler kıraathanelerde kitap okuyarak, ilmi, kültürel ve sanatsal sohbetlerin ya da okuyanı dinleyerek okuma etkinliklerinin yapıldığı yerlerdi. Millet Kıraathanemizin açılmasında katkısı ve emeği olan bütün kurum ve kişilere teşekkürlerimi iletiyorum. Bu geleneğin yeniden yaşatılması için “Millet Kıraathanesinin İscehisar’ımıza hayırlı olsun” Dedi.

 

İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şahin de;

“İlçemizdeki en büyük eksikliklerin  başında kütüphane ile sosyal kültürel etkinlik alanları geliyordu. İscehisar Millet Kültür ve Sanat Kıraathanesi için Belediyemize ait Eskihamam Mahallesi üzerinde bulunan Hamamın üstünü tahsis ettik. İlçe Kaymakamlığımız öncülüğünde, İscehisar Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ortak çalışmaları ile bir hafta gibi kısa sürede kıraathanemizi bazı bölümlerini hizmete açtık. Bayram sonu da kıraathanemizin diğer kısımlarını hizmete açacağız. Kıraathanemizin ilçemize kazandırılmasında başta İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Nuri DEMİR olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Kıraathanemiz ilçemize, milletimize ve gençlerimize hayırlı olsun. dedi.”

 

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra dualar edildi. Kaymakamımız Ahmet Nuri Demir ve protokol üyeleri Millet Kıraathanesini gezerek yapılan etkinliklere katıldılar.