İSCEHİSAR’DA ELEMAN SIKINTISI SÜRÜYOR İscehisar Kaymakamı ve İscehisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kütük, geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği kalifiye eleman sıkıntısının ilçe sanayisinde devam ettiğini, bununda üretimi olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesindeki OSB’de 32 firmanın faaliyet gösterdiğini ve ilçede firmaların toplamda ise Afyonkarahisar ihracatının yıllık ortalama 75- 90 milyon dolarlık bir kısmını gerçekleştirdiğini belirten Murat Kütük, OSB’de ki firmaların tam kapasite ile çalıştığında 750’nin üzerinde bir istihdam alanı oluşturmaya hazır olduğunu söyledi. Eleman sıkıntısının üretime de olumsuz yönde yansıdığını söyleyen Kütük şöyle konuştu: “Firmalarla yaptığımız görüşmelerde işletmeler eleman bulamadığı için örneğin günlük 10 metre küp üretim yapması gerekirken, çalışma gücü eksikliğinden bu rakam 8 metre küpe kadar düşüyor. Buda aylık önemli bir üretim ve ekonomik kayba neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek için öncelikli olarak işsiz vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerekiyor. Bu konuda firmalar gerekli çalışmaları yapıyorlar. Eleman yetiştirme ve ücretleri dolgun tutarak firmalarımız işçi bulma adına ellerinden geleni yapmalarına rağmen, yinede eleman bulmada sıkıntı yaşanıyor.”
Türkiye’nin mermer üretiminde Afyon mermeri olarak bilinen ve tanınan mermerin İscehisar’da çıkartılıp işlendiğini de sözlerine ekleyen Kütük, çalışanlar açısından sektörün gelecek vaat eden iş kollarından birisi olduğunu söyledi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kütük ayrıca mermer, mermer makineleri ve mermer yan sanayi sektörlerinde yatırım yapmak isteyen bütün firmaları da İscehisar OSB’ye davet ederek, yatırımcılara yüzde 90 kısmi bedelsiz arsa tahsisi yapıldığını da söyledi.