rnrnİSCEHİSAR’DA AÇIK HAVA MÜZESİrnrnAfyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Belediyesi tarafından ilçede açık hava müzesi oluşturulması için yer tahsisi yapılarak çalışmalara başlandığı bildirildi.rnAfyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde çevre yolu üzerinde ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

İSCEHİSAR’DA AÇIK HAVA MÜZESİ Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi Belediyesi tarafından ilçede açık hava müzesi oluşturulması için yer tahsisi yapılarak çalışmalara başlandığı bildirildi.
Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde çevre yolu üzerinde sergilenen Frig, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserlerin belediye tarafından Koca Köprü yanında yer tahsisi yapıldığı belirtildi. Söz konusu proje için Afyonkarahisar Valiliği ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne gerekli başvuruların yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Mustafa Çibik, yaklaşık 500 tarihi eserin tahsis edilen alana taşınacağını ve Koca Köprü’nün de restore edileceğini söyledi.
Eserlerin tahsis edilen alana Müze Müdürlüğü tarafından görevlendirilen arkeologlar eşliğinde itina ile taşınmaya başlandığını kaydeden Başkan Çibik, “Çevreyolu, Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere ilçemizin birçok yerinde sergilenen bu eserler dağınık bir şekilde olduğu için fazla önemsenmiyor, dikkat çekmiyordu. Eserler, taşınma işlemi ile birlikte bir noktada olacak ve verilecek olan açık hava müzesi ismi ile de daha fazla dikkat çekerek, daha fazla ziyaretçi çekecek. Açık hava müzesi ile ilçemizin tanıtımı daha iyi yapılırken, ekonomik anlamda da gelen ziyaretçilerin ilçemize katkıları olacaktır” dedi.
Başkan Mustafa Çibik çalışmaların 2012 yılı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.