İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından imzalanacak olan protokol töreni 5 Temmuz Perşembe günü saat 10:30’da Afyon ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından imzalanacak olan protokol töreni 5 Temmuz Perşembe günü saat 10:30’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Rektörlük Binası Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda yapılacak… İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), “üniversite-iş dünyası” ortaklıklarına bir yenisini daha ekliyor. Daha önce Anadolu Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile işbirliği yapan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Afyon Kocatepe Üniversitesi’yle de işbirliği protokolü imzalayacak. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, “Hedefimiz eğitimli sektör, güvenli yapı. Bu hedefe hizmet eden ve sektörümüzdeki kalite standartlarını yükselten çalışmalarımızın devamı gelecek” diye konuştu.
İNTES ile Afyon Kocatepe Üniversitesi, kendi alanlarındaki tecrübe ve birikimlerini, birbirleriyle paylaşmaya hazırlanıyor. İNTES ile AKÜ arasında imzalanacak olan “İnşaat sektöründe meslek standartları ve yeterliliklere dayalı eğitimin geliştirilmesi” işbirliği protokolü 5 Temmuz Perşembe günü saat 10:30’da Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Rektörlük Binası Sosyal Tesisleri Toplantı Salonunda imzalanacak. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından imzalanacak olan protokolle, inşaat sektörünün nitelikli işgücü sorununun aşılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.
İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu da imzalanacak olan protokolle ilgili görüşlerini açıkladı. Koçoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle, “İnşaat sektöründe uzun yıllardır sürdürdüğümüz meslek standartlarının belirlenmesi ve mesleki eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekliyoruz. Sektörde mesleki eğitim olanaklarını artırmaya yönelik her adım beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. AKÜ ile imzalayacağımız protokolde, heyecan verici işbirliklerimizden biri. Bu protokolle bir yandan mesleki standart ve yeterlilikleri akademi dünyasının katkısıyla belirleme olanağı elde ederken, diğer taraftan da sektörün bakış açısını ve sorunlarını akademisyenlerimize aktarma şansı bulacağız. İnanıyorum ki, her geçen gün sayısını artırdığımız bu işbirliği ve protokollerle Türkiye’ye yaraşır bir inşaat sektörünü adım adım hep birlikte inşa edeceğiz.”