Birleşmiş Milletler Topluluğunun 1992 yılında aldığı karar ile ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, farkındalık oluşturmak adına Ülkemizde de anılmaktadır.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Birleşmiş Milletler Topluluğunun 1992 yılında aldığı karar ile ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, farkındalık oluşturmak adına Ülkemizde de anılmaktadır.





            Yüce Dinimiz İslamiyet’in ışığında merhametlilerin en merhametlisi olan Peygamber Efendimiz (s.a.v)’da engellilere nasıl yaklaşmamız gerektiğini örnek yaşantısıyla bizlere öğretmiş ve şöyle buyurmuştur; “Âmâya rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, muhtaç bir kimseyi ihtiyacını tedarik etmesi için gerekli yere götürmen, derman arayan dertlinin imdadına koşman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar sadaka çeşitlerindendir..." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/168-169)



 

            Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata adapte olmaları ve yaşam kalitelerinin olabildiğince artırılması hususunda “İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın” şiarıyla hareket eden devletimiz, 2002’den bu yana bu alanda bir çok reform, yatırım ve çalışmayı hayata geçirmiştir. Bu çalışmalar sayesinde bugün engelli kardeşlerimiz bir çok kazanımı elde etmiştir. Hükümetimiz görev süresi boyunca engelli bireylerimizin hak ettiği noktaya gelmeleri gayesi ile ciddi kanuni düzenlemeler yapılmış, birçok sosyal politika da hayata geçirilmiştir.





            Her bir vatandaşımızın unutmaması gereken ve özellikle altını çizdiğimiz husus, her birimizin birer engelli adayı olduğudur. Böylesine bir durumda engelli vatandaşlarımızla birlikte sevgiyle ve inançla tüm engelleri aşabileceğimizin bilinci ile hareket etmek her birimiz için büyük bir görevdir.



            Bu vesile ile  tüm engelli vatandaşlarımıza “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nde aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dileyerek , engellerin olmadığı, gönül dünyamızın en müstesna köşesinde yerleri olduğunu belirterek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.



Ak Parti Afyonkarahisar Milletin Vekili Avukat Ali ÖZKAYA