“İNSAN HAKLARI GÖSTERMELİK CÜMLELERDEN İBARET KALMAMALI”

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, insan haklarının göstermelik cümlelerden değil, gerçek anlamda uygulanması gereken bir kavram olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, önemli mesajlar verdi.

AKP BİRÇOK BASKI YAPIYOR

Türkiye'de düşünce özgürlüğü anlamında büyük bir zorluk çekildiğine dikkat çeken Milletvekili Köksal, "İnsan Hakları Günü dolayısıyla çeşitli açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamalar, ne yazık ki birkaç göstermelik cümleden ibaret kalıyor. Oysa insan hakları, gerçek anlamda uygulanması gereken bir kavramdır. AKP, kendini eleştirilemez konuma getirmek ve o konumda tutmak için görülen ve görülmeyen birçok baskı yapıyor. Yandaş sendikalar, müdürler, amirler bir tek hedef belirlemişler: AKP’ye ve dolayısıyla kendilerine muhalif kimseyi ekonomik ve siyasi olarak yaşatmamak. Böyle bir ortamda insan haklarından söz etmek gülünçtür." dedi.

HAK ARAYAN HAKKINI ALABİLMELİ

Türkiye'de insanların düşüncelerini özgürce açıklayabilmeleri gerektiğini belirten Köksal, "Hiç kimseye 'bizdensin, bizden değilsin' diye muamele yapılmamalı, hak arayan hakkını alabilmeli." ifadelerini kullandı.