İnşaat sektöründeki durgunluk, sektörün yan dal sektörlerini de olumsuz etkilemeye devam ediyor.



Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren 30'a yakın tuğla fabrikası, zor günler yaşıyor. 25 fabrikanın üretimi durdurduğu, 4-5 fabrikanın ise tek vardiyaya düşerek stok üretim yaptığı bildirildi.



Afyonhaber'e konuşan ve üretime ara vermek zorunda kalan bir tuğla fabrikasının genel müdürü "İnşaat sektörü tüm ülkede olduuğ gibi Afyon ve çevre illerde de durma noktasına geldi. İlimizde faaliyet gösteren 25 civarında fabrika üretime ara verdi. Şu anda biz de üretime ara vermek zorunda kaldık. Zor günler geçiriyoruz. Mevcut daire ve yapılar satılmayınca yeni inşaatlar da başlayamıyor. Dolayısıyla sektörde de, yan sektörlerde de alan satan, ticaret yok." dedi.



Afyonhaber'in "çözüm öneriniz nedir" sorusuna cevap veren tuğla fabrikası yetkilisi "ilk önce inşaat sektöründe canlanma için daire satışı şart. Bunun için de kredi faizlerinin düşürülmesi gerekiyor ki vatandaş alım satım yapsın, yeni inşaatlar başlasın. Mevcut projelerde bile sıkıntı var. Ya başlamıyor, ya da yarım. Önce faizler düşürülmeli, alışverişin önü açılmalı" dedi.







ÖZEL HABER