Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrencinin hayatına mal olan inşaatta önlem alındı

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrencinin hayatına mal olan inşaatta önlem alındı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampüsünde yemekhane inşaatı temeline düşen Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit’in ölümünden sonra inşaatın etrafında güvenlik önlemi artırıldı. İnşaatın çevresi tel örgü ve tahtalarla kapatılırken, uyarı levhasının bulunmaması dikkat çekti.


Polis ve savcılık incelemesinin ardından Cirit'in cenazesi, otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsiden sonra gencin cenazesi ailesi tarafından Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine götürülürken, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Üniversite öğrencisinin ölümünden sonra inşaat çukurunun etrafında güvenlik önlemi artırılmasına rağmen inşaat çevresinde uyarıcı levha olmaması dikkat çekti. İnşaat firması ölüme sebep olan çukurun etrafını tel örgü ve tahtalarla kapattı.Feci olay, 29 Eylül Çarşamba günü akşam 22.30 sıralarında SDÜ Doğu Yerleşkesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, yemekhane inşaatının yanından kaldığı yurda doğru yürüyen Ali Sinan Cirit (19), bir anda dengesini kaybederek yaklaşık 8 metre yükseklikten inşaat için kazılan çukura düştü. Dün sabah saatlerinde bir inşaat işçisi tarafından hareketsiz halde bulunan Cirit'in hayatını kaybettiği belirlendi.

İhmal ve tedbirsizlik iddiası
Türk Dişhekimleri Birliği, olayın kaza değil, ihmalkarlık olduğuna dikkat çekerek, sosyal medya üzerinden taziye mesajı yayımladı. Türk Dişhekimleri Birliği'nin mesajında, “Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yerleşkesinde 29 Eylül Çarşamba günü yemekhane inşaatı için açılan çukura 7 metre yükseklikten düşen Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit (19) vahim bir tedbirsizlik sonucu yaşamını yitirmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen ihmal ve tedbirsizliğin sorumluları hakkında başlatılan hukuki işlemin süratle sonuçlandırılmasını bekliyor, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz” denildi.