Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, dış politika, sağlık sistemi, işsizlik ve liyakat üzerinden iktidarın politikalarına yüklendi.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, dış politika, sağlık sistemi, işsizlik ve liyakat üzerinden iktidarın politikalarına yüklendi.

İktidarın politikalarına sert ifadelerle yüklenen Demokrat Parti lideri Uysal “Devleti ele geçireceğiz diye yüzlerce yıllık teamülü, ilke ve birikimi yaktınız” dedi. Devlette kaybolan güvene de değinen Uysal “Siyasal olarak kazanacağız diye toplumsal barışı, sandıktan birinci çıkmak için milletin sandığa güvenini, inadınız uğruna enflasyon ateşini, kadrolaşma uğruna gençlerin umutlarını, devletin kurumlarına güveni yaktınız” ifadesini kullandı.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan mesaj paylaşan Uysal “Devleti ele geçireceğiz diye yüzlerce yıllık teamülü, ilke ve birikimi yaktınız” dedi.

İktidara tepki gösteren sözlerine devam eden Uysal şunları söyledi:

"Enflasyon ateşini yaktınız"

“Siyasal olarak kazanacağız diye toplumsal barışı yaktınız. Sandıktan birinci çıkmak için milletin sandığa güvenini yaktınız. İnadınız uğruna enflasyon ateşini yaktınız.

Kadrolaşma uğruna gençlerin umutlarını yaktınız. Devletin kurumlarına güveni yaktınız. Sağlık çalışanlarını koruyamadınız, mesleğe inançlarını yaktınız. İşsizin, çalışanın, emeklinin geçinebilmek hayallerini yaktınız. Kadınların korkmadan sokağa çıkabilme imkanını yaktınız.”

Suriye'de fidanları yaktınız

Uysal ikinci mesajında ise şu ifadeleri kullandı. “Dış politikada itibarımızı yaktınız. Çocukları koruyamadınız, geleceklerini yaktınız. Paraya aşık oldunuz, rant uğruna ormanları yaktınız. FETÖ ile birlikte kumpaslarla suçsuz insanların hayatını yaktınız. Esad takıntısı uğruna Suriye'de gencecik fidanları yaktınız. Hırsınızdan yandınız, Memleketi yaktınız. Nihayetinde Bayrağımızı yaktırdınız.”