Türkiye genelinde ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğünde okullara idareci atanma süreci, skandal işlemlerle devam ediyor.



Konuyla ilgili olarak Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, bir açıklama yaptı...



Açıklama şöyle:



"MEB’i ve AFYONKARAHİSAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ İMTİYAZLI GRUBUN LİSTESİNİ AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUZ.

MEB Cuma günü saat 17:00’de İdareci atamalarında müracaat süresini 7 Mayıs 2019’a uzatıyor.

Fakat malum bir sendikanın şube yöneticileri cuma günü saat 15:00’den itibaren “müracaat etmeyin MEB başvuru süresini uzatacak” diye imtiyazlı yönetici üyelerine el altından haber gönderiyor.

Bir sendika(!) oyun kuruyor, kurduğu oyuna MEB’i de dahil ediyor. Kimlerin nereleri tercih ettiği önceden öğrenilecek, sonra da ona göre imtiyazlı üyelerine tercih yaptıracaklar.

Müracaat süresini uzatacak hiçbir durum yoktur.

Bir sendikanın imtiyazlı üyeleri, tüm yönetici adaylarının tercihlerini önceden görsün, ona göre tercih yapsın diye bir düzenleme yapılamaz. MEB herkesin hakkını korumalı ve imtiyazlı bir grubun keyfine göre hareket etmemelidir. Bu nedenle, 3 Mayıs 2019 saat 17:00’a kadar müracaat edenlerin tercihlerine göre ataması yapılmalıdır.

Tercih etmeyen ve rakiplerinin tercihlerini görüp ona göre kendilerine hak etmediği okulları tercih ederek atanmak isteyenlerin atamaları da kalan okullara yapmalıdır.

Oyun büyüktür. 4 ve 8 yılını dolduran tüm yönetici adaylarına tuzak kurulmuştur. MEB’in görevi adaleti sağlamaktır.

Bu nedenle Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm İllerin Milli Eğitim Müdürlükleri 3 Mayıs 2019 saat 17:00 itibariyle yönetici atama için tercih yapmayan, imtiyazlı kişileri açıklamalıdır.

Yine bu listeyi MEB tüm Türkiye için açıklamalı ve ibret için ifşa etmelidir.

Yaşanan bu olay organize bir olaydır. Yıllardır yapılan tüm organize olayların üzerine gidilmeli, MEB ve taşra teşkilatları şeffaflaştırılmalıdır…"