İmaret Camii bahçesindeki umumi tuvaletler yenileniyor. Ama yeni tuvaletler eski yerine değil, cami bahçesinin Kurtuluş Caddesi’ne cepheli bölümüne yapılacak. Hem

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

İmaret Camii bahçesindeki umumi tuvaletler yenileniyor. Ama yeni tuvaletler eski yerine değil, cami bahçesinin Kurtuluş Caddesi’ne cepheli bölümüne yapılacak. Hem tarihi dokuya hem de yeşil varlığa zarar geleceğini belirten hemşehrilerimiz, ilimiz milletvekilleri ile Sayın Vali’nin konuya ilgisini talep ediyorlar



Kocatepe Gazetesinden Esra Küçükkurt'un haberine göre;

“Afyonkarahisar’ın mücevheri” olarak adlandırılan İmaret Camii’nin güzel man-zarası bozuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü İmaret Camii bahçesinin Kurtuluş Caddesi cephesine “tuvalet” yaptırıyor.



Şehrimiz merkezinin en önemli tarihi değerlerinden olan ve aynı zamanda geniş ve yeşil bahçesiyle şehir merkezinde adeta “çölde bir vaha” özelliği taşıyan Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’nin bahçesindeki umumi tuvaletler uzun süredir bakımsızlığı nedeniyle şikayetlere konu oluyordu. İmaret Camii bahçesinde bulunan zemin mermerleri ile havuzun durumu da aynı şekilde şikayet konusu idi.



YENİLEMEYE DESTEK,

YER SEÇİMİNE İTİRAZ

Bu şikayetleri dikkate alan, İmaret Camii’nin mülk sahibi Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz aylarda umumi tuvaletlerin yeniden yapılması için ihaleye çıktı. “Yer altı tuvaleti” olarak adlandırılan projeyi alan inşaat firması cami bahçesinde şantiye çalışmalarına başladı. Böylelikle durumdan haberdar olan Afyonkarahisarlı vatandaşlar, yer altı tuvaletlerinin yerine itiraz ediyor. Kurtuluş Caddesi cephesinden İmaret Camii’nin görünümünün tarihi bir silüet olduğuna dikkat çeken hemşehrilerimiz, “Tuvaletlerin yenilenmesi hepimizin ortak dileği. Ancak neden eski tuvaletlerin yeri ya da cami avlusundaki başka bir yer değil de, hem yeşil dokusu bulunan, hem de caminin en güzel görünümüne sahip olan cephe seçildi anlayamıyoruz” diyerek duruma tepki gösteriyorlar. Yenileme çalışmalarına destek veren vatandaşlar görüşlerini şöyle dile getiriyorlar:



 “VEKİLLERİMİZ VE

VALİMİZ İNCELESİN”

“Yeni tuvaletler cami bahçesinin Kurtuluş Caddesi cephesine yapılacak. Bu nokta hem yeşil dokuya sahip, hem de şehrimizin mücevheri konumundaki tarihi caminin en güzel görüldüğü yer. Tuvaletlerin yer altında olacağı söyleniyor ama yine de yer üstünde bir kısmı kalacaktır. Hem yeşil dokuya, hem de tarihi güzel görünüme yazık olacak. Bu tuvaletler şimdiki tuvaletlerin yerinde ya da caminin arka kısmındaki Kadınana suyu çeşmelerin olduğu yerde yapılsa daha uygun olmaz mı? Bu projeye izin veren Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu üyelerini konuyu bir kez daha incelemeye davet ediyoruz. Sayın Milletvekillerimizin ve Sayın Valimizin de konuyu değerlendirmelerini bekliyoruz.”







KOCATEPE Gazetesi / Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi