Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında toplandı. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin oylanmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkan Mehmet Zeybek yaptı.

   

 “KURUL PROJESİ DEVLET DE YAPSA, ÖZEL SEKTÖR DE YAPSA DEĞİŞMEYECEK”

      Toplantıda Başkan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un şehrimize gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin Mısri Mahallesi'ndeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Zeybek Başkan şunları kaydetti: “Kentsel dönüşümle alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanımız AKÜ ANS Atatürk Kongre Merkezi’nde mahalleli ve hak sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis Toplantısı öncesi Mısri Mahallesi sakinleriyle biraradaydık. Bakan Bey şu anki projenin Anıtlar Kurulunun onayından geçtiğini, bunun haricinde bir şey yapamayacaklarını belirtmiştir. Sayın Bakanımız en son verebilecekleri teklifleri sunup vatandaşlarımızı bilgilendirdi. Peşinden şunu söyledi, ‘30 Haziran 2021 tarihine kadar süre veriyoruz. Eğer birinci etapta ilk yapılacak yerde yüzde 51 oranda vatandaş istemezse projeyi onaylar biz bırakırız. Sizler bu projeyi istediğinize yaptırabilirsiniz. Bizim farklı bir imar planı yaptırma şansımız yok.’ dedi. Vatandaşa seçenek verdi. Toplantı öncesi biz vatandaşla da bunu konuştuk. En son gelinen nokta budur” dedi.