Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim öncesi vaatlerinden olan Mısri Mahallesi -İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihale tarihleri belli oldu.

      Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in girişimleri, Afyonkarahisar Milletvekillerimizin desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak, Millet Bahçesi’nin ihalesi 15 Şubat 2021, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesi ise 25 Şubat 2021’de yapılacak.

“GELENEKSEL MİMARİYE UYGUN KONUTLAR PLANLANDI”

            Her iki vizyon projenin hayata geçecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrimize hayırlı olmasını diledi.Mısri Mahallesi ile İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Başkan Zeybek, “Kentsel Tasarım Projesi çalışmaları TOKİ iştiraki GEDAŞ şirketi tarafından yapılırken geleneksel mimariye uygun konutlar planlandı. Seçim döneminde Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde Afyon’da iki bölgede Kentsel Dönüşüm yapılması hususunda söz vermiştik.  Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde birinci etap olarak Mısri ve İmaret Camii Çevresinde 250 ila 300’er konutun yapılması hedefleniyor. Proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelindi.  Hatırlanacağı üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından oluşturulan Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisimiz de açılmıştı. İrtibat Ofisi’nde hak sahiplerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca proje ile ilgili ön talepler toplanıyor.  Hak sahiplerinin proje alanı veya rezerv alan içerisinden konut sahibi olmak veya taşınmaza ait bedelin nakit olarak ödenmesi hususları yine bu büromuzda görüşülüyor” dedi.