Türkiye'nin birçok noktasında yangınlarla mücadelede devam ederken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek öncülüğünde; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyası başlatıldı.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

    Türkiye'nin birçok noktasında yangınlarla mücadelede devam ederken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek öncülüğünde; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyası başlatıldı.

           Afyonkarahisar Belediyesi, Başkan Mehmet Zeybek liderliğinde ‘orman yangınlarına karşı fidan dikme kampanyası’nı başlattı. Kampanya kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karataş, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Orman İşletme Müdürü Mustafa Gökhan Us ile bir araya geldi. Başkanımız Mehmet Zeybek ve paydaşlarımız “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyasının protokol imza töreninde vatan hainlerine karşı fidan dikim kampanyası ile birlik ve beraberlik mesajları verdi. Törende imzalar; yanan ormanların yeşillendirilmesi, öğrencilerimizde çevre bilincinin oluşması, orman varlığının artırılması için atıldı.

“ATEŞİ SİLAH YAPANLAR BİLSİNLER Kİ BU MİLLET BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEKTİR”

           İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek hainlerin emellerine asla ulaşamayacağına dikkat çekerek; “Ülkemizin dört bir tarafında aynı anda çıkan yangınlar hangi amaçla çıkarıldığını çok iyi biliyoruz. Terörle ulaşamadıkları hedeflere ülkedeki değerli kaynaklarımızı, ormanlarımızı yakmakla hedefe ulaşacağını zanneden hainlere iş birliği yaparak yanıt vereceğiz. Bu kapsamda Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile beraber yanan ormanlarımızın küllerinden yeniden doğacak ağaçlandırma kampanyası başlatıyoruz. Birlikte yeniden yeşertmek, yaraları sarmak için fidan dikim kampanyamızı “İlk Dersimiz Fidan Olacak” sloganı ile sizlere duyuruyoruz. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde başlattığımız kampanyayla Afyonkarahisar’ımızdaki tüm okullarda 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılının ilk dersi fidan dikimi olacak. Ülkemizin geleceği aşçısından farklı kurumların, kişilerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Geleceğimiz İçin Bir Nefes Olsun” kampanyasına maddi bağışlarını yapmaları için de çağrıda bulunuyoruz. Bizler ve tüm ülkemiz bu alçaklığı yapanların el birliği ile üstesinden geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeniden tüm ormanlarımızı yeşertmek için elimizden ne gelirse de yapmaya hazırız. Ateşi silah yapanlar bilsinler ki bu millet bir orman gibi kardeşçesine dayanışmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğimiz daim oldukça, vatan hainlerine fırsat vermeyeceğimizi vurgulayarak kampanyaya katılan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

           Kampanyaya destek veren kurumlardan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karataş ise; “Üzüntümüz büyük, Ülkemiz bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da ormanlarımızı yok etmeye çalışan bir terörle mücadele etmeye çalışıyor. Bunu ulusal bir duyarlılık olarak değerlendirerek burada bulunuyoruz. Milletler; üzüntülerini paylaştıkça azaltır sevinçlerini de paylaştıkça çoğaltır.  Bizler kurum olarak, vatandaşlar olarak yaraya tuz basmak yerine çare olma ve üzüntüyü paylaşma hedefi hareket etmeliyiz. Bu sorun karşısında “Ne yapabiliriz?” arayışı içinde olmalıyız. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek öncülüğünde başlatılan bu kampanyanın oldukça önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Ormanlarımızı yeşertebilme adına başlatılan “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyasına canı gönülden katılıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

             Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nurullah Okumuş ise kampanyaya destek çağrısı yaparak; “Birçok canlıya ev sahipliği yapan ormanlarımızın, Türkiye’mizin akciğerleri ormanlarının fütursuzca yok edilmesi bizleri derin bir üzüntüye boğuyor. Tüm floranın yok olması büyük bir kayıp. Bu sebeple Sayın Başkanımızın öncülüğünde başlatılan kampanyaya üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu vesile ile kampanyanın hem ilimizdeki hem de ülkemizin orman örtüsünün artırılması, yakılan alanların yeniden yeşillenmesine büyük katkı sunacağını ümit ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

             İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’da kampanyaya destek çıkmaktan duyduğu memnuniyeti aktararak; “Ülkemiz orman yangınları ile bir savaş halinde. Ormanlarımızın yanması milli bir hüzne sebebiyet verdi. Bu noktada şehrimizde Belediye Başkanımız tarafından başlatılan bu kampanyada yer almaktan mutluyuz, bunu bir görev olarak görüyoruz. Öğrencilerimize ormanların önemini, ülkemizin yeşillendirilmesi bilincinin artırılması adına hem de yanan alanlarımızın ormana dönüşmesi adına ilk dersimiz fidan dikimi olacak. Fidan dikiminin önemini anlatmak adına 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk dersinden itibaren fidanları ulaştırarak bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Yanan her bir fidanın kat kat fazlasını bu ülkemizin toprakları ile buluşturacağız. Üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız.” dedi.

            Orman İşletme Müdürü Mustafa Gökhan Us kampanyanın büyük yankı uyandıracağına işaret ettiği açıklamasında; “Farklı şehirlerde meydana gelen orman yangınlarına bizlerde Afyonkarahisar’dan araç, ekip ve ekipman anlamında ciddi destekler veriyoruz. Yeşile ve doğaya olan sevgimiz bambaşka. Bu nedenle orman varlığımız her geçen yıl daha da artıyor. Bu kampanya ile birlikte de yeşil alanlarımız daha da artacak. Belediyemiz öncülüğünde başlatılan “İlk Dersimiz Fidan Olacak” kampanyasına tüm vatandaşlarımızın katılmasını temenni ediyor, hep birlikte geleceğe nefes olmak adına başlatılan kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize katkı sunan Belediye Başkanımız öncülüğünde rektörlerimize ve milli eğitim müdürümüze hassasiyetleri nedeni ile teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

           Belediye tarafından başlatılan “İlk Dersimiz Fidan Olacak” adlı kampanya ile Tarım Ve Orman Bakanlığı himayesinde düzenlenen “Geleceğe Nefes Ol” kampanyasına katılımı artırmak ve fidan bağışlamaya teşvik etmek, ayrıca 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında da öğrencilerimizde çevre ve doğa bilinci oluşturarak ağaç dikmenin öneminin aşılanması hedefleniyor.