rnrnİLK DERS ‘EL BOMBASI’ UYARISIrnAFYONKARAHİSAR ATAKÖY İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ BİROL KARABULUT, ÖĞRENCİ VELİLERİNİ EL BOMBALARI KONUSUNDA UYARDIrnrnŞehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki patlamanın yakınında bulunan ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

İLK DERS ‘EL BOMBASI’ UYARISI
AFYONKARAHİSAR ATAKÖY İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ BİROL KARABULUT, ÖĞRENCİ VELİLERİNİ EL BOMBALARI KONUSUNDA UYARDI Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki patlamanın yakınında bulunan Ataköy İlköğretim Okulu’nun Müdürü Birol Karabulut, öğrencilerin anne ve babalarını el bombası konusunda uyardı.
Afyonkarahisar’da ‘uyum programı’ kapsamında ilk eğitim öğretim yılı başladı. Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’ndaki patlamanın yakınında bulunan Ataköy İlköğretim Okulu’nda ise eğitim yılı korku ve henüz camları takılmamış binada başladı. 60-66 ay arası 30, 66 ay üstü 70 öğrencinin uyum programı kapsamında eğitim göreceği okulun açılış gününde konuşan Okul Müdürü Birol Karabulut, anne ve babaları ‘el bombaları’ konusunda uyardı. Okulun etrafında, cadde ve sokaklarda ya da bahçelerde gördükleri el bombalarına çocuklarını yaklaştırmamalarını isteyen Karabulut, “Ülkemizi üzen bizi de yakından etkileyen bir olay yaşandı. Karşımızdaki mühimmat deposunda patlama meydana geldi, 25 şehidimiz var. Allah onlara rahmet eylesin, ailelerine de sabır versin. Günlerce medyadan emniyet güçlerinden duydunuz. Etrafa saçılan el bombaları var, çeşitli mühimmatlar var. Bunlardan lütfen çocuklarınızı uzak tutun. Bu tür şeyleri gördüğünüz ya da duyduğunuz zaman mutlaka emniyet güçlerine haber verin. Bunlar küçük mutlaka sizin kontrolünüzdedir ancak büyük öğrencilerimiz var. Dışarıda gezen oynayan öğrencilerimiz var. Onları defalarca uyarın. Gördükleri anda bir mühimmata dokunmasınlar, emniyet güçlerine haber versinler. Sizlerden, bu konuda çocuklarınızı uyarmanızı istiyorum. Yarın hepimiz üzülürüz. Çok acı olaylarla karşılaşabiliriz. Lütfen çocuklarımızı defalarca uyaralım. Çocuklarımızın ne ile oynadıklarını iyi kontrol edin. Belki bizden saklayabilirler ancak size bu konuda rahat konuşabilirler. Tanımadıkları cisimler konusunda emniyet güçlerine haber versinler.” VELİLER TEDİRGİN
Okula çocuklarını gönderen aileler ise tedirgin olduklarını bildirdi. Altı yaşındaki çocuğunu 1’inci sınıfa gönderen Nuray Kaya isimli bir veli, çocuğu konusunda tedirgin olduğunu söyledi. Nuray Kaya, patlamada çocuğunun çok korktuğunu, henüz olayın şokunu atamadığını anlattı.
Eğitim öğretim yılı, okulda görevli öğretmenlerin kura çekimi ve öğrencilerin içeriye alınmasıyla başladı. Okul öğretmenleri, öğrencilerle tek tek tanışarak okul içerisindeki oda ve sınıfları gezdirdi. ALİ KEMAL AKAN (İHA)