İl Milli Eğitim Müdürü Metin YalçınTürk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi ve Gedik Ahmet Paşa İlkokulu tarafından düzenlenen Kızılay Haftası Kutlama etkinliğine katıldı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

İl Milli Eğitim Müdürü Metin YalçınTürk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi ve Gedik Ahmet Paşa İlkokulu tarafından düzenlenen Kızılay Haftası Kutlama etkinliğine katıldı.

Gedik Ahmet Paşa İlkokuluda gerçekleştirilen etkinliklere İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın yanısıra Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Fatih Okyar, Başkan Yardımcısı Mehmet Yakın, Afyon Kocatepe Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kutlama etkinliğinde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Metin Yalçın; "29 Ekim ? 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bugün bizlerde Kızılay Haftasını kutlamak için bir araya geldik. Sevgili öğrenciler bildiğiniz üzere Kızılay savaşta, barışta, doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerine birçok alanda yardım yapan bir kurumumuz. Kızılayın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri hakkında program sonunda daha çok bilgi sahibi olacağız. Türk Kızılayı'na ve faaliyetlerine yönelik öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen programa katkılarından dolayı Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubemize, Gedik Ahmet Paşa İlkokulumuza ve Genç Kızılay Topluluğu öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Fatih OKYAR konuşmalarında; "Türk Kızılayı Genel Merkezimiz ve Türkiye genelindeki tüm şubelerimiz tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı' nın kuruluş amacını ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini özellikle öğrencilerimize, gençlerimize ve kamuoyuna anlatarak, Türk Kızılayı'na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmaktır. İlimizde de bu faaliyetlerimizde bizlere katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Okul Müdürlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerimiz şiirlerini okudu. Program Genç Kızılay Topluluğu öğrencilerimizin sunumları sonrasında izlenen eğitici ve öğretici çizgi filmle Kızılayın amaçları ve faaliyetleri hakkında öğrencilerimizin bilgilenmesiyle sona erdi.