Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulun'da Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursu gönüllü görev alan öğretmenlerimizi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN yapılan puanlama çalışmaları hakkında Müdür Yardımcımız Fatih AKÇİL'den bilgi aldı.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulunda 24-28/06/2019 tarihleri arasında 5 gün 30 saatlik üç grup halinde devam eden Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursu gönüllü görev alan öğretmenlerimizi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN yapılan puanlama çalışmaları hakkında Müdür Yardımcımız Fatih AKÇİL'den bilgi aldı.

24 Haziran 2019 tarihinde başlayan kursa Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İlköğretim Matematik, Lise Matematik, Fen Bilimleri, Biyoloji, Fizik ve Kimya branşlarından ölçme ve değerlendirme merkezi görevlileri tarafından 3 grup halinde toplam 44 öğretmene kurs verilmektedir. Kursun içeriğinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitimin yanında, ABİDE(Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi),PİSA(Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) TİMSS(Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması) hakkında da kursiyerlere bilgiler verilmektedir.2019 yılından itibaren bu eğitimlerin verildiğini belirten Metin YALÇIN, "Bakanlığımızın 2023 vizyonunda da belirtilen değişik türden ölçme araçlarının geliştirilmesi ve öğrencilere uygulanması hedefinin olduğunu ayrıca, bu tarz sınavlarda öğrencilerimizin kendilerini daha iyi ifade ettiklerini belirtti. Ayrıca bilindiği üzere eğitim sistemimizde öğrenci merkezi sınavlarında çoktan seçmeli sorular kullanılmaktadır. Ancak çoktan seçmeli sorular, öğrencilerin cevapları kendilerinin oluşturmasına olanak vermez. Bu tür sorularda seçenekler vardır ve öğrencilerden seçenekler arasında tercih yapmaları beklenir. Bu nedenle bu tür sorularla öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, yorum yapma gibi üst düzey zihinsel özelliklerinin ölçülmesi zordur. Öğrencilerin üst düzey zihinsel özelliklerini ölçmek için açık uçlu soruların kullanımı daha uygundur. Çünkü açık uçlu sorular öğrencilere düşünme ve kendi cevabını oluşturma olanağı vermektedir. Bu eğitimi alan öğretmen sayısı arttıkça sınıflarımızda farklı türden soruları gören öğrenci sayısında artacak öğrencilerimizin farklı soru türleri kullanılarak değerlendirilmesi sağlanmış olacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN, öğretmenlerimizden aldıkları bu eğitim sonucunda önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ilimizdeki öğrencilerimiz için çalışmalar yapmalarını isteyerek ziyaretini sonlandırdı.