2018 Yılının Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar’daki  devam etmekte olan yatırımların koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2018 Yılının Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

 

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri ile STK Temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Toplantımıza katılan her katılımcıya hoş geldiniz diyorum. Bu toplantımızda değerlendirmeler alacağız. Bunun yanında kurumlar arasında bir sorun ve koordinasyonu gerektirecek durumlar varsa karşılaştığımız tecrübelerimiz çerçevesinde daha iyiyi yakalamak adına istek, talep ve düşünceler varsa onları alacak ve değerlendireceğiz. Üç ayda bir koordinasyon amacıyla bir araya geliyoruz. Aslına bakıldığında bu toplantılarda çok olumlu sonuçlar ortaya çıkıyor. Burada kurum yetkilileri bir araya gelme fırsatı bularak birbirleri ile bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Bu toplantıların verimli geçtiğine inanıyorum. Bu durumu daha iyi yapabilirizin peşinde olmalıyız.” dedi.

 

Kamunun bir bütün olduğunu hatırlatan Vali Tutulmaz; “Kamuda sayısız önemli görevler farklı farklı kurumlara verilmiştir. Ancak hepimizin kamu adına hareket ettiğimizi bilmemiz ve yaptığımız hizmetleri vatandaşların çıkarına ve yararına yaptığımızı bilmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de bir kurum milliyetçiliğinden ziyade bir aile anlayışıyla hareket etmemiz gerekiyor. Kurumlararası diyalog için bu önemlidir. İkincisinde bölge müdürlükleri ile ilimiz arasındaki diyalogda önemlidir. Merkez ve ilçeler arasındaki işbirliği de önemlidir. Bütün kurum müdürlerimizin İlçelerde Kaymakamlarımızla irtibatlarını ön planda tutması gerekir. Sadece problem çıktığında değil, işin ihale sürecinde, iş başlarken ve bitimine kadar her aşamada Kaymakamlarımızı bilgilendirmesi gerekmektedir. Bu yapıldığı takdirde karşılıklı dayanışma daha olumlu ve verimli olacaktır. Bu olmadığında sadece sorun esnasında olaya hâkim olunmaya çalışılıyor. Bunlarda beraberinde zorlukları artırıyor. Bizler bu sıkıntıları çok fazla yaşamadık ama buna dikkat ederek olası sıkıntıları önleyelim. Böylelikle devletin bir bütün olarak çalıştığı durumu ortaya koymuş olur. Böylelikle Kaymakamlarımızın ve Belediye Başkanlarımızın tespitleri de değerlendirilmiş olur. Bizler bu şekilde çalışırsak sonuçta ilimiz kazanır.” dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz, 2017 yılı dönem sonu itibariyle Afyonkartahisar'daki kamu yatırımlarının proje sayısının 987 olduğunu belirterek sözlerine devam ederken, Afyonkartahisar'daki  kamu yatırımlarında % 80 nakdi gerçekleşme, 5 58’de fiziki gerçekleşme olduğunu, 2017 yılı ödeneğinden en fazla pay alan 3 kuruluş arasında TCCD 7. Bölge Müdürlüğü, Isparta DSİ 18.Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası A .Ş. Bölge Müdürlüğünün yer aldığını belirtti.

 

Vali Tutulmaz,  kamu yatırımlarının sektörel dağılımına göre en fazla ödeneğin sırasıyla Ulaştırma sektörü, Tarım (Orman) sektörü ve Eğitim (Kültür-Spor) sektörüne ayrıldığını ifade etti.

 

Kamuda görev yaparken çözüm odaklı çalışılması gerektiğini altını çizen Vali Tutulmaz; “Mevzuatı bahane ederek işi sürüncemede bırakan anlayışlara asla yönelmeyeceğiz. Yine mevzuat çerçevesinde işlerimizi en iyi şekilde ve süresinde bitirmeliyiz. Özellikle çözüm üretirken yine mevzuat çerçevesi içerisinde iş ve işlemlerimizi sürdürmeliyiz. Çözüm odaklı olmanın büyük faydaları var. Zamana yaymadan hemen anında yapabilme gayretini gösterirsek işlerimiz rayında yürür. Zamana yaydığımızda aynı huşularla tekrar tekrar uğraşmış oluruz. Sizlere iletilen talepleri anında değerlendirirseniz hiçbir iş aksamadan çözüme ulaşmış olur. İllaki her talebi yerine getirme durumumuz, yok ama mevzuat çerçevesinde yapabildiklerimizi sürüncemeye bırakmamış oluruz. Bu konuya da arkadaşlarımız dikkat ederlerse kamu kurumlarının çalışması konusunda vatandaş nazarında olumlu yönde adım atmış olacaklardır. Ben mevcut durumun daha ileriye taşınma gayreti içerisinde olan Kamu Kurum ve Kuruluş yetkililerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından toplantı gündeminde bulunan Yatırımların 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 tarihleri itibariyle değerlendirilmesi, yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirilmesi ile izleme ve koordinasyon çalışmaları ile ilgili konular görüşüldü.

 

Toplantı yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının bölge müdürlerince kendi sorumlu oldukları alanlarında yapılan yatırımlar, iş ve işlemler hakkında sunumlarını yapmasının ardından koordinasyonu gerektiren konuların görüşülmesi ile sona erdi.