rnrnEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşen İl Koordinasyon Toplantısı, Korel Termal Otel’de gerçekleşti. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, enerji alanında faaliyet ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşen İl Koordinasyon Toplantısı, Korel Termal Otel’de gerçekleşti. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, enerji alanında faaliyet gösteren firmaların sorunları masaya yatırıldı.
Afyonkarahisar’ın özellikle madencilik, jeotermal kaynaklar, elektrik dağıtımı ve iletişimi konularının gündem maddelerini oluşturduğu İl Koordinasyon Toplantısı’nda ilimizin enerji sektöründe çizdiği grafik, uygulamadaki eksiklikler ve alınması gereken önlemler de ele alındı. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından söz alan Bakan Yıldız, bazı aksaklıkların giderilmesi noktasında hassasiyetler dile getirildiğini kaydetti. Bakan Yıldız, “Kamu ve özel sektör ayrımı yapmaksızın bu konularla alakalı çalışacağımızı belirttik. Genel manada enerji sektöründe iyi bir seyir izledik” dedi. Bakan Yıldırım’ın konuşmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ilimizde güneş enerjisinin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser’in birer konuşma gerçekleştirdiği toplantı akabinde basına kapalı olarak gerçekleşti. Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve başkanların her kademesinden katılım gerçekleşti. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Yaz aylarından dolayı ara ara bir kısım kesintilerin olduğunu ama dar bir alanda da olmakla beraber onların giderilmesi ile ilgili hassasiyet gösterileceğini de ifade etti. Yıldız, “Madencilik sektöründe yaşanılan bazı pratiğe dönük konular var. Onlar dile getirildi. Zaman zaman bazı bilgi takviyesinde bulunmamız gereken yerler var. Bizzat kendi arkadaşlarımız o kişilerle telefonla ve yüz yüze görüşecekler” dedi. Jeotermalden elektrik üretimine ilişkin bir soruya bazı bölgelerde elektrik üretimi için yeteri ısının bulunmadığını söyleyen Bakan Yıldız, “Manisa Alaşehir’de diyelim ki 283 derecede buharda bulduk, 60 derecelik sıcak su bulduğumuz yerlerde var. Bunlar bizim için önemlidir, değerlidir. Buharla elektrik üretiriz, yüksek dereceli su ile termal yaparız, konut ısımı var. 81 bin konut ısınıyor ve yarım milyon insanımız bundan yararlanıyor. Aynı zamanda seracılık faaliyetlerinde kullanıyoruz. Her birini bir kazanç ve değer olarak görüyoruz.” Bakan Yıldız, olası elektrik zammına ilişkin yöneltilen soruya ise, “Her ay kendi içimizde bir değerlendirme yapıyoruz. Gelecek gidecek cümlelerini çok doğru bulmuyoruz, her ay yaptığımız değerleri kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.