Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İş Gücü Piyasası ve İstatistik Daire Başkanı Aydın Alabaş, İl Özel İdare Genel sekreteri Recep Oyur, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Esnaf Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Abdülkadir Konak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya, Kurul üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimiz potansiyeli yüksek olan bir ildir.  İşsizlik verilerine baktığımızda da şu anda ülkemizin en iyi 5 ilinden biriyiz.  Bu sevindirici bir durum ve inşallah bunu daha da aşağıya çekerek daha çok kişiyi işe ve aşa kavuşturarak toplumsal huzurumuzu daha da iyi bir aşamaya getiririz.  Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan ilave istihdam kampanyası ile ilimiz hedefini tutturan az sayıda ilden birisi. Ben bunda emeği geçen başta İŞKUR'daki çalışan arkadaşlarımız ve istihdama destek veren iş adamlarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Bu tür kampanyalarda işe başlayan işçilerimiz zaman içerisinde bir şekilde işyerlerinin kalıcı işçisi haline gelebiliyor. Tabii ki bu da bizim için sevindirici bir durumdur.  Güzel bir ortamdayız. Şu anda Afrin operasyonu devam ediyor. Ekonomide şükür herhangi bir olumsuzluk yoktur. Böyle bir operasyon geçmişte olsaydı Türkiye farklı bir gündem içerisinde olurdu.  Bu olumlu durum ekonomimizin iyi olmasının, yatırımcılarının sağlam ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerinin ve hükümetimizin de bu konuda sağlıklı karar almasının sonucudur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ dedi.

 

Vali Tutulmaz’ın konuşmalarının akabinde 2017 yılı değerlendirmesinde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya; “2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’ neticesinde önemli mesafeler kat edilmiştir. 2018 yılında da ‘Milli İstihdam Seferberliğinin’ ve bu kapsamda yapılacak diğer çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.” dedi.

 

Konuşmasında Afyonkarahisar halkı için yapılan faaliyetlere ve bu konuda harcanan bütçeye değinen Karakaya; “İl Müdürlüğümüzce 01.01.2017 – 31.12.2017 tarihleri arasında açılan kurs ve programlara katılan vatandaşlarımıza ayrıca işsiz kalan vatandaşlarımıza verilen hizmetlerde toplamda 71 Milyon TL bütçe harcaması yapılmıştır. Ayrıca müdürlüğümüze başvuran işsizlerden 10.326 kişi işe yerleştirilmiştir.” dedi.

 

Kadınlarımızın iş gücüne dahil edilmesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğinin altını çizen Karakaya; “İlimizde işe yerleştirdiğimiz kadınların sayısında geçen yıla göre önemli bir artış sağladık. 2017 yılında 3 bin 419 kadını işe yerleştirdik.  Geçen yıla göre işe yerleştirilen kadın sayısını % 13 arttırarak kadın istihdamına destek verdik.” dedi.

 

Toplantının devamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karakaya tarafından 2017 yılı Eylül-Aralık aylarında gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Faaliyetleri, İşe yerleştirme, İşsizlik Sigortası başta olmak üzere Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün çalışma ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı.

 

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün istihdam ve mesleki eğitim konularındaki faaliyetleri ile 2017 yılında yapılan çalışmalar ve diğer faaliyetler değerlendirilirken 2018 yılı hedefleri hakkında bilgiler aktarıldı.