Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Meclisi, Özel Güvenlik Yazılı ve Uygulama Sınavında Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla bir dizi karar aldı.

 

İŞTE O KARARLAR
İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi 07.10.2020 tarihinde saat 11.00'da Vali Gökmen ÇİÇEK Başkanlığında aşağıda isimleri ve imzaları bulunan üyelerin iştiraki ile toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

A) Özel Güvenlik Yazılı ve Uygulama Sınavı Hl'.

Covid-19 ile mücadele kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızı korumak amacıyla, 89. Temel 65. Yenileme özel güvenlik sınavı 11.10.2020 pazar günü İbrahim Evren ve Kız Anadolu İmamhatip Lisesinde yazılı 12-13.10.2020 pazartesi-salı

Çavdarlı mevki açık atış poligonunda uygulama sınavı; I -Covid-19 testi pozitif olan adaylar;







-Sınav Yürütme Komisyonlarınca belirlenen YEDEK sınav merkezlerinde sınava alınmaları, -Gerekli tüm sınav tedbirler sağlanarak, ambulans ile evlerinden alınarak tekrar ambulans nezaretinde evlerine bırakılması,

2-V8k8 Temaslı olup COVID-19 tanısı olmayan ve 14 gün karantinada bulunan sınava girecek adaylar;

-Aday öğrencilerin gerekli tedbirleri alarak sınav merkezine kendi imkanlarıyla ulaşım sağlamaları,

- Sınav Yürütme Komisyonlarının uygun göreceği, sınava girecekleri sınav merkezinin yedek salonlarında sınava alınmaları,

-Özellikle aynı binada sınava girecek diğer öğrencilerle temas etmeyecek şekilde giriş katlarında uygun YEDEK salonlarda sınava alınmaları,

-YEDEK salonlarda girecek başka aday varsa ayrı salonlarda gerekli tüm tedbirler alınarak sınav hizmeti verilmesi,

3-Sağlık Bakanlığının Bilim Kurulu tarafınadan oluşturulan COVID-19 SALGIN

YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ önerileri doğuıtusunda, Sınav Yürütme

Komisyonları tarafından gerekli tüm önlemler alınarak sınav tedbir himneti sağlanması,

B) İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 05.10.2020 tarih ve 76 Nolu Kararının 2 nci maddesinin 2 nci paragrafı şu şekilde değiştirilmiştir.

Yaşanan olumlu gelişmeler sonucunda Merkez İlçemize bağlı Gebece/er Kasabası merkezinde İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 22.09.2020 tarih ve 71 Nolu Karan ile uygulanan tüm karantina tedbirlerinin 05.10.2020 günü saat 23:59 itibari kaldırılmasına, karar verilmiştir.



Karar No:77

Karar Tarihi:OZIO.2020

Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi gerekli işlemler başlatılacaktır.

Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak, bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilecektir.

Bu kararlar tavsiye niteliğinde olmak kaydı ile İlçe Hıfzıssıhha Kurullarına tebliğ edilmesi gerektiğine;

Oy birliği ile karar verilmiştir.