Vali Mustafa Tutulmaz İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısında İl Yöneticileri ve Kaymakamlarla bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İl düzeyinde yürütülecek çalışmalarla ilgili yeknesaklığı sağlamak ve aynı zamanda karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak üzere Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında bir araya gelen il protokolü koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Toplantıda İl Sağlık Müdürü, İl Göç Müdürü, Ticaret İl Müdürü küresel salgın Koronavirüse karşı alınacak sağlık önlemleri, yabancı uyruklu kişilere yönelik alınan önlenmeler ve piyasada oluşan fahiş fiyat artışlarına yönelik yapılan ve yapılacak çalışmalar noktasında bilgilendirici sunumlar yaptı.

Yarın yapılacak 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenecek olan programlar İçişleri Bakanlığının Genelgesi doğrultusunda iptal edildi. Çelenk sunma törenleri de en az katılımla yapılması noktasında sınırlandırıldı. Vali Mustafa Tutulmaz bu kurallara ve tedbirlere uyulması ve gereğinin yapılması noktasında İl Yöneticileri ve Kaymakamlara talimatlar verdi.