TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında "İklim Değişikliğine Çözüm Olabilsem" Projesi, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinde başladı.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında İklim Değişikliğine Çözüm Olabilsem Projesi, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinde başladı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında yürütücülüğünü Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmeni Selda KOCA'nın yaptığı “TÜBİTAK 4004- İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE ÇÖZÜM OLABİLSEM’’ projesi açılış töreni yapıldı.

Açılışa,  İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Meteoroloji 5. Bölge Müdürü Alper AKÇAKAYA, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat DİKTAŞ, Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademisyenleri Prof. Dr. Nusret KOCA, Prof. Dr. Hakkı YAZICI, Doç. Dr. Nuray KURTDEDE FİDAN, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Betül ŞENOL ve misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

İklim değişimlerinin etkilerinin azaltılması dolayısıyla da doğanın korunmasına yönelik düşünceden hareketle hazırlanan bu projede, BİLSEM öğrencilerinin, iklim değişikliği konusunda farkındalıklarını ve duyarlılıklarını arttırarak, çevrelerinde de bu soruna yönelik farklı önlemlerin alınmasını sağlayacağı düşünülmektedir.
Proje 19-24 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN yaptığı konuşmada “İklim değişikliği, sınır tanımayan ve gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak tüm ülkeleri etkileyen niteliğiyle günümüzün en önemli küresel sınamaları arasında yer almaktadır. Bu hususta farkındalık yaratmak için gerçekleştirilen bu proje sürecinin her aşamasında desteklerini esirgemeyen başta Prof. Dr. Nusret KOCA’ ya, Prof. Dr. Hakkı YAZICI’ ya, Doç. Dr. Nuray KURTDEDE FİDAN’a, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Betül ŞENOL’a, Afyon Kocatepe Üniversitesinden ve Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinden Projeye uzman ve eğitmen olarak katkıda bulunan değerli hocalarımıza, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi idarecilerimize, Afyonkarahisar Belediyesine, Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Orman İşletmesi, AFJET A.Ş. yetkililerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.’’ dedi.

Tören açılış kurdelesinin kesilmesi ve Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğünün etkinlik standının incelenmesinin ardından sona erdi.