Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

SÜPER LİG İKİNCİ YARI İLK HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

 

İKİNCİ YARI FIRTINA GİBİ BAŞLADI

 



HAFTANIN TAKIMLARI: TRABZONSPOR-SİVASSPOR





 

Süper Ligin ikinci yarı ilk hafta maçları genelde bol gollü geçti. Trabzonspor, Başakşehir, Göztepe, Alanyaspor rakiplerini farklı mağlup etti. Sivasspor, Beşiktaş’ı eksik kaldığı maçta 2-1 mağlup ederek hem farkı açtı hem de liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe, Gaziantep’ten 2-0 lık galibiyetle şen döndü. Galatasaray, Denizlispor’u zorlandığı maçta 2-1 mağlup etti. Haftanın kapanış maçında Rizespor, Gençlerbirliği’ni  yeni transferi Skoda ile 2-0 mağlup etti. Maçların ayrıntılarına geçelim:

 

BEŞİKTAŞ-SİVASSPOR: Zirveyi ilgilendiren maçta gülen taraf deplasman takımı Sivasspor oldu. Sivasspor'a 3 puanı getiren golleri Erdoğan Yeşilyurt ve Yatabare kaydederken Beşiktaş'ın maçtaki tek golünü ise Adem Ljajic attı. Goller ilk yarıda geldi, iki taraf da pozisyon bulmasına rağmen ikinci yarı gol kaydedemedi. Sivasspor’lu Uğur Çiftçi VAR incelemesi sonrası rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi lakin Beşiktaş rakibinin eksik kalmasını değerlendiremedi. Kaleci Tamassa çok kritik kurtarışlar yaptı. Beşiktaş’ta ise Karius hatalı gollere imza attı yine, özellikle serbest vuruştan yediği gol. Ljajiç gol atmasına rağmen taraftarı tarafından ıslıklandı. Beşiktaş’ın kanat oyuncuları bal yapmayan arı gibi. Gidiyor geliyorlar, bindiriyorlar sonuç yok. Burak suskunluğunu devam ettiriyor. Caner, Atiba çırpınıyor lakin sonuç yok. Sivasspor ise golleri bulduktan sonra iyi kapandı ve hızlı oyuncuları ile kontratağa çıktı.Farkı açabilirlerdi bu pozisyonlarda, son vuruş kısmında beceri eksikliği vardı. Sivasspor takım  olarak iyi oynadı ve sonucunu aldı. İstanbul’da Beşiktaş karşısında böyle oynanır. Hakem kararları açısından, Burak’ın 18 içinde ayak koyularak engellenmesi penaltıydı onu da ifade edelim. Onun dışında hakem yönetiminde sıkıntı yoktu.

 

GAZİANTEP FUTBOL-FENERBAHÇE: Fenerbahçe deplasmanda Gaziantep FK' nü  2-0 yendi.

İlk yarısı neredeyse pozisyon bile olmayan bir şekilde çok kısır!  bir oyunla 0-0'lık skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısı bambaşka bir tablo vardı, top bir o kalede bir bu kaledeydi. Çok zevkli bir ikinci yarı oldu. Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golleri Max Kruse ve 90+2'de Vedat Muriç kaydetti. Gaziantep FK'nin 87. dakikada Twumasi ile bulduğu gol VAR incelemesi sonrası faul gerekçesiyle iptal edildi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Vedat Muriç gördüğü kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Çok  tartışıldı bu pozisyon bana refleks gibi geldi. Kasıtlı görseydi golden sonra formayı çıkarırdı. Gaziantep’de ikinci yarı çok iyi oynadı. Maçın öne çıkanları; Serdar Aziz, Gustavo, Vedat Muriç Fenerbahçe’den, Kayode ve Oğuz Ceylan’da Gaziantep’tendi. Hüseyin Göçek çok iyi maç yönetti.

 

GALATASARAY-DENİZLİSPOR: Galatasaray, sahasında Denizlispor'u 2-1 mağlup etti. Galatasaray, sahalara dönen Emre Akbaba ve Falcao ile maçta farkı 2'ye çıkardı. Denizlispor Muhammet Özkal’la farkı 1'e indirdi: 2-1. Beraberlik için pozisyonlar da buldu değerlendiremedi. Galatasaray’da farkı açabilirdi lakin olmadı skor 2-1 de kaldı. Galatasaray haftalar sonra güzel bir futbol ortaya koydu. Değişikliklerin etkisi olmuş, özellikle Emre iyi döndü. Falcao form tutmaya başlıyor. Taylan daha çok süre almalı. Galatasaray’da Muslera, emre akbaba, Feghouli, Falcao günün iyilerindendi.Denizlispor takım oplarak mücafdele etti elinden geleni ortaya koydu, en çok Muhammed dikkatimi çekti. Denizlispor kalecisi Stackhowiak önceki performanslarını arattı.

 

TRABZONSPOR-KASIMPAŞA:  Trabzonspor sahasında Kasımpaşa'yı 6-0 yenerek gole boğdu.



Karşılaşmaya hat-trick yapan Alexander Sörloth damga vururken Trabzonspor'un diğer gollerini ise Jose Sosa ve Anthony Nwakaeme (2)  kaydetti. Maç daha da farklı olabilirdi. Trabzonspor şiir gibi top oynadı, bunların karşılığını da bol gollü galibiyetle aldı. Sörloth yıldızını parlatırken, Nwakaeme form grafiğini gitgide yükseltiyor. Nefis bir gol de attı, ağların örümceklerini alan.



Kasımpaşa'da Jorge Fernandes’in kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesi de bordo mavilileri ikinci yarı rahatlattı. Kasımpaşa hiçbir varlık gösteremedi. Tayfur Havutçu maç sonunda görevinden istifa etti. Trabzonspor takım olarak iyi oynamasına karşın  maçın yıldızları; Sörloth, Nwakaeme, Sosa’ydı. Türk futbolu Serkan Asan isminde bir genç yetenek daha kazandı bu maçta. Serkan’a başarılar diliyorum.

 

BAŞAKŞEHİR-MALATYASPOR:  Malatyaspor'u ağırlayan Başakşehir 4-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Edin Visca şık  bir golle takımını öne geçirdi., Demba Ba, kısa mesafeden sert vuruşlsa ağları sarsarak farkı ikiye çıkardı. İrfan Can Kahveci, ceza sahası dışından sol ayağıyla sağ köşeye enfes bir plase göndererek farkı üçe çıkardı. İlk yarının sonlarında Mahmut Tekdemir farkı dörde çıkardı. Başakşehir güle oynaya oynuyordu, rakibin direnci hiç yoktu. Sergen’den sonra Malatyaspor çökmüş.

 

Malatyaspor’un tek golü ikinci yarıda Adis Jahovic’in şık bir aşırtma vuruşuyla geldi,  bu gol farkı üçe indirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca Başakşehir, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.



 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:

  

Ankaragücü 0 : 1 Konyaspor

 

Alanyaspor 5 : 1  Kayserispor

 

Antalyaspor 0 : 3 Göztepe

 

Rizespor      2 : 0 Gençlerbirliği

 

 

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ:

 

Haftanın Oyuncusu: Sörloth (Trabzonspor)

 

HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Samassa (Sivasspor)

 







Savunma: Moroziuk (Rizespor) Serdar Aziz (FB) Caner Osmanpaşa (Sivasspor) Clichy (Başakşehir)

 







Orta Saha: Visca (Başakşehir) Emre Kılınç (Sivasspor) Emre Akbaba (GS) Nwakaeme (Trabzonspor)

 

Forvet: Sörloth (Trabzonspor) Vedat Muriç (FB)

 

HAFTANIN HAKLEMİ: Hüseyin GÖÇEK (Gaziantep FK- Fenerbahçe maçı yönetimiyle)

 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Okan BURUK (Başakşehir)



HAFTANIN GOLÜ: İrfan Can KAHVECİ (Malatyaspor’a attığı harika gol)

 

 

Hazırlayan:



Lokman ÖZKUL




(Spor Yazarı ve Yorumcu)

lokmanozkul@gmail.com